TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
Malmø-GardenShow_2018-06-02_oppe-fra_foto-Magnus-Franzén_1800px-web

Rigtig god sommer - Vi ses efter ferien!!

Kære alle

Det varme vejr forsætter og sommerferien lurer lige om hjørnet, så husk at vande, vande og vande. Men vand morgen eller aften, hvor fordampningen er mindst, og pas på med at vande på selve bladene i varmen.

Her i TagTomat holder vores showroom sommerferielukket i juli måned, men du kan stadig købe via vores webshop. Vi sender med GLS indtil slutningen af næste uge (13/7), og så åbner både showroom og forsendelser igen efter ferien.

Hvis vi ikke sås til Malmø Gardenshow, så herover kan I se vores showhave set med blikket fra Malmø Kommunes dronepilot Magnus Franzén.

I løbet af juni måned har vi udvidet vores produktportefølje med en ny type af selvvandende bænk med skjult opbevaring og plantekasse. Herunder ser du hvordan vi "trækker" klatreplanterne ud af bagenden på designet. Se flere billedere nederst i nyhedsbrevet.
TagTomat_Plantekassebænk-altan_2018-06-12 16.48.51_1800px-web

Byhavefestival på Nørrebro – 24.-26. august

Vi er igen med, når Nørrebros byhaver slår dørene op til Byhavefestival. Vi glæder os til en weekend i byhavernes tegn, og den 25. august bliver vores showroom epicenter for en lang række aktiviteter – der vil være forskellige inspirerende oplæg, svampeworkshop og fremvisning af taghaven, hvor det hele startede. Byhavefestivalen arrangeres af Nørrebro Lokaludvalg, og det er en god mulighed for at se Nørrebros mange taghaver, grønne baggårde, byhaver og grønne laboratorier. Se hele vores program her.

Kom glad og lad dig inspirere og forundre! Vi glæder os til at se dig!
TagTomat_workshop_Musvågevej_2018-05-24_IMG_9524_1800px-web

Livstilsmesse i Bernstorffsparken 17-19. august

Vi har i mange år deltaget i forskellige messer og udstillingsshows, og det fortsætter vi med. I år er vi fx med til Livsstilsmesse i Bernstorffsparken i Gentofte, hvor vi vil vise vores forskellige selvvandende produkter og løsninger til privathaver, fortove, terrasser og tagterrasser frem.
Kig forbi vores stand, og få fifs til hvad du kan gøre ude som inde. Og mon ikke der også bliver en eller anden konkurrence, som løber af stablen.
TagTomat_Musvågevej_2018-06-21 10.51.22_1800px-web

Møllehusets Plejehjem og Bo- og dagtilbuddet Musvågevej – nu med haver à la TagTomat

Som en del af vores arbejde med skolehaver for Københavns Kommune har vi de sidste par måneder også arbejdet med at etablere haver hos plejehjemmet Møllehuset i de Gamles by på Nørrebro og hos bo- og dagtilbuddet Musvågevej i nordvest. Sammen med brugere/beboere og personale har vi skabt grønne frirum, hvor sanserne får frit spil og kæmpekålen gror. Som du kan se på billederne, har vi bl.a. opsat kørestolsvenlige bed, med plads til både selvvanding og at kørestolen kan komme ind under, så det er nemmere at komme til planterne.
Det har været en ren fornøjelse at se, hvordan fysiske udfordringer ikke behøver at være en begrænsning, og vi er glade for at få lov til at være en del af deres grønne fællesskaber!
Projekterne forsætter i efteråret, og munder bl.a. ud i formidlingsmateriale, som kan inspirere flere lignende institutioner til at få gang i de grønne fingre.
TagTomat_Musvågevej_2018-06-21 10.43.20_1800px-web

Tid til planlægning af efterårssæsonen

Selvom den danske sommer i år får efteråret til at virke meget fjernt, er det ved at være tid til at lægge planer for dit grønne efterår.
Hvis du er med i et grønt fællesskab i din baggård eller din byhave, er det tid til at få efterårets havedage i kalenderen. Der skal høstes, gøres vinterklart og selvom temperaturen falder, kan I sagtens mødes over hyggelige aktiviteter – I kan fx bygge insekthoteller eller fuglekasser og lave kastanjedyr eller hjemmelavede fuglekugler/kogler.

Der er også masser af planter, som er flotte og dekorative om efteråret og gennem vinteren, og du kan med fordel begynde at tænke over, hvordan din efterårsbeplantning skal se ud. Vores tre ynglingsplanter er:

- Grønkål: når kålen strutter flot gennem vinteren er der ikke et øje tørt. Både den normale grønne version og den røde grønkål er utroligt flotte, kan sagtens klare frost og er en fantastisk kilde til vitaminer gennem vinteren. Og når foråret kommer vil den brillere endnu engang med de smukkeste, gule blomster.

- Mandstro: blomsterne har en god nektar/pollenværdi for de bestøvende insekter. Efter blomstring står de tørre frøstande ranke og dramatiske gennem vinteren, og de er meget smukke med lidt sne og rimfrost på.

- Hvid kornel: vi kan faktisk bedst lide den uden blade, når de blanke, råde grene lyser af optimisme gennem den grå vinter. Den er især god sammen med grønkål.
Hvis du mangler inspiration eller hjælp til indretning af din efterårsaltan kan du komme til et af vores altankurser her i september/oktober. Vi opretter kurserne løbende, så hold øje med www.tagtomat.dk/events.

Grønt front og god sommer

Mads og Team TagTomat

ps. Vi er kommet på Pinterest

Byhavefestival og åbent hus hos TagTomat

Byhavefestival og åbent hus hos TagTomat
Vi åbner dørerne Kl. 10:30 - Rundvisning i taghaven hvor TagTomat startede Kl. 11:00 - Gør altanen klar til efteråret og vinteren - inspirationsforedrag Kl. 11:45 - Dyrk dine egne svampe i genbrugt emballage - miniworkshop få et svampekit med hjem. Kl. 12:30 - Skab et grøn fællesskab i din baggård - sådan kommer I i gang Kl. 13:00 - …

Hos Meyers Madhus pakkes den gode mad ind i grønne omgivelser

Hos Meyers Madhus pakkes den gode mad ind i grønne omgivelser
Meyers Madhus deler TagTomats kærlighed til fællesskaber, selvforsyning og lokal produktion. Derfor hjælper vi dem i 2017 og 2018 med at skabe tre baggårde, som bliver til en appetitlig fusion af urban gardening og gastronomi.

Plantekassemodul - bænk - espalier - med skjult plantekasse - låge

Plantekassemodul - bænk - espalier - med skjult plantekasse - låge
Den selvvandende plantekasse med internt reservoir fra TagTomat kan indbygges i et kombinationsmøbel, hvor klatreplanter vokser ud af siden. For at udnytte pladsen bedst muligt, skjuler en lang bænk bedet med jord og det praktiske opbevaringsrum. Kombinationsmøblet omdanner dit bed til en hyggelig siddeplads omgivet af frodige planter. Møblet kan indgå i indretningen af altanen, terrassen, fortovet eller baggården.
Der medfølger jord, plantekasse og espalier på 180cm i højden, så skal du bare selv købe planter og sætte den op.

Svampedyrkning, østershatte og cirkulær økonomi

Svampedyrkning, østershatte og cirkulær økonomi
Læs om starten på TagTomats svampeeventyr, vores lidenskab for genbrug og bliv inspireret til selv at komme i gang med dyrkning af lækre østershatte.
facebook twitter instagram linkedin