TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
Svampekit_04_kvadrat_web

Kære alle

Så blev det sensommer med høst, svampe, duft af nedbrydning og tid til fordybelse og vidensamling- måske med et kursus hos TagTomat, eller drift af din baggård?
Her i TagTomat er vi begyndt at udvikle nye produkter - bl.a. med gule østershatte, og så har vi flere spændende nyheder, som du kan læse mere om her i nyhedsbrevet. Vi har fx opstartet et nyt onlineforum til vidensdeling!

På billedet herunder ser du de glade drenge fra Nørrebro United, som vi har valgt at sponsorere.TagTomat startede meget lokalt på Nørrebro, og selvom vi er et lille firma, er det vigtigt for os at give Nørrebro noget igen. Læs mere om, hvordan det gik U9 Cameroun (som holdet har døbt sig selv), til årets Vildbjerg Cup i blogindlægget her.
TagTomat_Vilbjergcup_2018-08-03_IMG_3381_1800px-web

Gør-det-selv og gør-det-sammen – nu også online med vores nye forum!

Når grønne fællesskaber skal blomstre er det nemmest, hvis den dybe tallerken ikke skal opfindes hver gang, og derfor har vidensdeling og open source altid været et af de bærende principper for os i TagTomat.
Da jeg startede hjemmesiden op i sin tid, var det netop med ønsket om at skabe et forum, hvor alle kunne dele viden om dyrkning af grønt i byen. Det viste sig dog, at hverken software eller vores ”community” var klart dengang i år 2012. Her i foråret 2018 har vi deltaget i REMODEL – et udviklingsprogram hos Dansk Design Center, hvor produktionsfirmaer fik hjælp til økonomisk bæredygtig forretningsudvikling gennem open source-principper, og her slog den spirende idé om et forum endelig rod. Det er nu derfor med stolthed, at vi kan præsentere forum.tagtomat.dk - et forum, hvor vi i fællesskab kan blive klogere, fx på dyrkning af grønt og svampe i byen, og du kan her finde alle vores pasningsguides og få tips&tricks.
Vi håber, du vil være med, og vi glæder os til at læse mere om dine erfaringer, så vi sammen kan blive klogere og endnu bedre til at dyrke i byen! Alle kan læse med, men hvis du vil kommentere og lave egne indlæg skal du lave en profil.
TagTomat_Byhavefestival_fagligeftermiddag_IMG20170818_130632

Bæredygtig drift af din baggård

TagTomat er startet op i en baggård på Nørrebro og udviklede sig her til et grønt gårdfællesskab. Vi har de seneste år driftet en del baggårde, og det har vi fået så god feedback på, at vi gerne vil gøre mere.
Det er vores erfaring, at en velholdt og grøn baggård giver lyst til ophold, og vi kan både vedligeholde det grønne, I allerede har, eller hjælpe med at lave gården om til en grøn oase, som kan fungere som et socialt omdrejningspunkt. Vi bruger kun biologisk bekæmpelse, er gode til at sammensætte beplantninger, som gavner biodiversiteten, og har mange gode råd om dyrkning af afgrøder på meget lidt plads. Vi er også gode til at beskære træer og buske og til at engagere beboerne, og så er vi efterhånden eksperter i at pakke en ladcykel, når vi skal rundt i byen med værktøj og planter.

Kom forbi og hør mere om mulighederne for drift
Bor du i en bagggård hvor du tænker det vil være ideelt at TagTomat drifter de grønne områder, gerne i samarbejde med de eksisterende gårdmænd/kvinder samt beboere, så kig forbi den 1/10, hvor du kan blive klædt på til at få dit gårdlaug til at hyre TagTomat. Du finder et link til eventet nederst i nyhedsbrevet. Det er gratis at deltage, men ”køb” gerne en billet, så vi ved, hvor mange kopper kaffe vi skal brygge.
TagTomat_taghave_2015-08-03 18.27.53_1800px-web

Nyt på svampefronten – undervisningskit i webshoppen og SvampeSæk Deluxe

Som vi tidligere har løftet sløret for, har vi i år udviklet undervisningsmateriale om svampe og svampedyrkning, og det er nu – efter god feedback fra flere lærere samt en lettere revidering – sat til salg i vores webshop. Undervisningsmaterialet består af dyrkningsguides, inspiration til andre øvelser samt baggrundsviden om svampe. Du kan købe det enkeltvis eller som en del af vores klassesæt, hvor vi har samlet alt, du behøver for at komme igang.
Svampedyrkningen er en meget håndgribelig måde at arbejde med cirkulære ressourcekredsløb på, og svampe er en meget vigtig organismegruppe. Indragelse af svampedyrkning kan meget af det samme som skolehaveundervisning, og med svampedyrkningen får du mulighed for samme praksiserfaring hvor som helst og hele året rundt – du kan bogstaveligt talt tage skolehaven med ind i klassen.

Hvis du synes, at det lyder spændende, kan du også komme på kursus – vi kører 3 styks i løbet af efteråret, hvoraf det ene som noget nyt er på engelsk. Se mere på vores hjemmeside under kurser. Og så er vi i fuld gang med at teste hvordan vi kan gro gule østershatte på økologisk græs, det kan du læse mere op på vores forum i denne tråd.

På billedet herunder ser du det nye tilbehør til vores SvampeSæk - en fin pose i jute lærred. Du finder SvampeSæk Deluxe i vores webshop her.

SvampeSæk-Deluxe_2018-09-08 12.12.49_1800px-web

Septembers grønne fif - gem dine frø til næste sæson

Det er nu tid til at indsamle frø fra især dine planter, så du kan så dem til næste forår. Når du samler dine frø ind er det vigtigt, at de er helt tørre inden du pakker dem ned, da der ellers kan gå mug i dem henover vinteren. Vi plejer at genbruge gamle syltetøjsglas til opbevaring af frø. Du kan enten så frøene til næste forår – gerne så- og priklejord, som er tilpasset spiring, tage til frøbyttemarked og få nogle nye frø eller gemme dem til endnu senere brug. Så længe de opbevares tørt og mørkt, kan de fleste frø holde sig i mange år.

Grøn front!

Mads og Team TagTomat

Lokalt fodboldhold til Vildbjerg Cup med tomater på ryggen

Lokalt fodboldhold til Vildbjerg Cup med tomater på ryggen
TagTomat startede meget lokalt på Nørrebro, og selvom vi er et lille firma, er det vigtigt for os at give Nørrebro noget igen. Det har vi bl.a. valgt at gøre ved at støtte det lokale initiativ Nørrebro United gennem et tøjsponsorat til fodboldholdet U9 Cameroun.

Grønne fællesskaber i din baggård - drift med TagTomat. 1/10-18

Grønne fællesskaber i din baggård
Bor du i en bagggård hvor du tænker det vil være ideelt at TagTomat drifter de grønne områder, så mød op til denne infoaften.

TagTomats SvampeUnivers: Dyrkning af spiselige svampe derhjemme. 27/9-18

TagTomats SvampeUnivers: Dyrkning af spiselige svampe derhjemme
Denne kursusaften omhandler svampedyrkning og cirkulære kredsløb og henvender sig både til dig, der gerne vil i gang med at dyrke svampe derhjemme og dig, som er lærer eller pædagog, og gerne vil inddrage svampedyrkning i din undervisning/pædagogiske praksis.

Klassesæt med TagTomats svampeunivers

Klassesæt med TagTomats svampeunivers
TagTomats undervisningsmateriale om svampe og svampedyrkning.
Undervisningsmaterialet henvender sig til alle, som er interesseret i at vide mere om svampe, men i sær til lærere og pædagoger, som mangler viden og inspiration for at inddrage svampedyrkning i undervisningen eller det pædagogiske arbejde.

SvampeSækDeluxe - Dyrk dine egne økologiske Østershatte med et tvist

SvampeSækDeluxe - Dyrk dine egne økologiske Østershatte med et tvist
Tænker du at vores standard SvampeSæk er lige rustik nok? Så kan denne luksusudgave måske være noget for dig.
facebook twitter instagram linkedin pinterest