TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
TagTomat_Baldersgården_2018-09-29 14.41.30_1800px-web

Kære alle

Vi håber, I nyder det gode efterårsvejr lige så meget, som vi gør! Selvom dyrknings-sæsonen er ved at ende, har vi stadig travlt med en masse gode projekter her i TagTomat, og du kan også nå at få det sidste med. Det fugtige efterår er perfekt til udendørs svampedyrkning, og selv grønne tomater kan nydes. I anledning af efterårsferien holder vi på lørdag den 13/11 KokeDama-workshop i vores showroom fra kl. 11-14.30. Kig forbi Jagtvej 59 og lær at lave en japansk hængende have.

På billederne herover og -under ser du, hvordan de seje beboere i Baldersgården hjalp til med genetablere det grønne tag samt sætte beklædning på det nye skraldeskur til fælles workshop den 29. september. Vi har det sidste års tid hjulpet beboerne med at gentænke og renovere deres gård, og arbejdet med zone 2 er nu ved at være vel overstået. Vi mangler bare at så frø på skraldeskurets grønne tag, så det kan blomstre flot til foråret og hjælpe byens biodiversitet på vej.

Du kan læse mere om grønne tagtomater, Baldersgården og en ny række af blogindlæg om upcycling længere nede - og så er vi også i konkurrence-humør.
TagTomat_Baldersgården_2018-09-29 16.41.35_1800px-web

Ny række af blogindlæg om upcycling

Måske er du stødt på vores koncept #DanishUpcycle, som vi er stolte over blev nomineret til årets Danish Design Award 2018. Upcycling har altid været en vigtig del af TagTomats arbejde, hvor vi fx giver gamle isbokse nyt liv i vores KøkkenKasser eller bruger store 1000L plastiktanke fra fødevareindustrien til vores store mobile højbede. Men selvom det umiddelbart lyder simpelt, er upcycling et kompliceret begreb, og her i efteråret vil vores nye praktikant, Matthijs, udfolde nærmere, hvad upcycling er og kan, og hvordan det giver mening i TagTomat-sammenhæng. Du kan læse mere om, hvad han finder ud af i en serie af blogindlæg (på engelsk), som vil blive udgivet løbende gennem efteråret. Du finder linket til det første i rækken – Danish Upcycle: What is upcycling? – længere nede i nyhedsbrevet, og du kan også komme med dit bud på, hvad upcycling er og kan under tråden på vores forum.
CirkulærØkonomi diagram_dansk_web_av

Nyt på forum: syltede (tag)tomater

Nu hvor dyrkningssæsonen er ved at være slut, står du måske, som vi, tilbage med en masse grønne tomater. I stedet for at smide tomaterne ud, kan du lave lækre syltede tomater. Netop grønne tomater var starten på TagTomat, da Mads var ved at smide dem ud, men blev stoppet af Nanna som havde en genial sylteopskrift. Det lagde kimen til det fællesskab, som senere blev til TagTomat, og nu kan du finde opskrifter til Nannas syltede grønne TagTomater her på vores forum. Del gerne din egen opskrift på syltede tomater, som svar på indlægget, og vær med i lodtrækningen om et gavekit.

01 Nannas syltede grønne tagtomater_2013-08-06

Oktober = svampetid og konkurrencetid

Måske har du allerede set på facebook, at vi i oktober måned kører en konkurrence om svampedyrkning. Du kan indtil fredag den 12/10 kl. 10 deltage i konkurrencen på FaceBook om 3x2 stk svampesække, men når du det ikke, udlodder vi endnu to svampesække. På vores forum kan du finde tråden ”Svampedyrkningskonkurrence oktober 2018”. Her kan du skrive dit gæt på, hvad høsten fra den første sæk vil veje. Hvis du kommer tættest på, vinder du to svampesække (evt. Delux) – en til dig selv og en til din ven.

God løvfaldssommer herfra!
Mads og Team TagTomat

P.S. Husk at det bedste tidspunkt for tilplantning er netop nu om efteråret, hvor planterne har god tid til at etablere sig på deres voksested, inden de skal i gang med en ny vækstsæson.

Kokedamaworkshop: lær at lave de fine, dekorative mosbolde - i efterårsferien

Kokedamaworkshop: lær at lave de fine, dekorative mosbolde - i efterårsferien
Kokedamaer er det japanske navn for de fine, dekorative hængende mosbolde med planter. I vores åbningstid kan du få kyndig vejledning i at binde kokedamerne selv, og derved få dem til en god skarp pris. Det er en aktivt og børnevenlig workshop, hvor I lærer teknikken at binde kokedamaer med klassiske sukkulenter.

Danish Upcycle: What is upcycling?

Danish Upcycle: What is upcycling?
Upcycling is an essential part of TagTomat's working style and this blog post is the first in a new series on upcycling called 'Danish Upcycle'. The first one will be fully dedicated to the question: 'What is upcycling?'.

Gårdprojekt Baldersgården – liv og fællesskab i baggården

Baldersgårdens gårdprojekt oktober 2017
I Baldersgården på Nørrebro ønskede beboerne at få mere ud af deres gård. Med hjælp fra TagTomat har de lavet en flerårig plan, og nu er vi godt i gang med zone 2.

SvampeSækDeluxe - Dyrk dine egne økologiske Østershatte med et tvist

SvampeSækDeluxe - Dyrk dine egne økologiske Østershatte med et tvist
Tænker du vores standard SvampeSæk er lige rustik nok? Så kan denne luksusudgave måske være noget for dig. Ligesom vores SvampeSæk består SvampeSæk Deluxe af østershatte, som gror i halm, men i denne udgave får du et mere æstetisk look ved at iklæde SvampeSækken en jutesæk.
facebook twitter instagram linkedin