TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
PlanteGynge_Small_hylde_2krukker_04_2018-12-18_web

Kære læser

Vi håber, du også er kommet godt ind i det nye år! Her i TagTomat har vi haft en dejlig travl januar med flytning fra vores planteskole og ombygning af vores showroom, som nu også skal rumme vores kontor. Du er velkommen til at komme forbi og se resultatet på fredag, hvor vi - i anledningen af TagTomats fødselsdag - holder en festlig reception.
Du finder mere info længere nede, og herudover byder årets første nyhedsbrev på spændende produktnyheder, info om forårets kurser, tips til din svampedyrkning og en skarp kronik om vigtigheden af grønne fællesskaber i byen.

Fra februar og frem til juni holder vi også åbent om søndagen fra kl. 10-15.

TagTomat fylder 5 år - reception på fredag!

Det er nu 5 år siden at TagTomat ApS så dagens lys, og derfor inviteres du til festlig reception med spændende faglige oplæg, godter til ganen og god musik på fredag (8/2) kl. 14-20. Vi håber, at du har lyst til at komme forbi!

Tag på kursus og bliv klar til årets sæson!

Så er der nye kurser i kalenderen! Trænger du til inspiration til din altanindretning, køkkenhave i baggården eller svampedyrkning i vindueskarmen, så tjek forårets kurser ud.

Få gode økologiske frø til din dyrkning!

Snart kan du købe et særligt udvalg af gode økologiske frø i vores butik og webshop. På vores forum under "Køkkenhave à la TagTomat" kommer der vejledninger om såning, udplantning og pasning af de forskellige planter.

Grønne taghaver er bedre end p-pladser

Slutningen af 2018 var en hård tid for grønne fællesskaber i København. Først var ØsterGro lukningstruet, herefter fik 39 grønne frivillige fællesskaber besked på at lukke. Vi er uenige, og det kom der denne kronik ud af i Politiken.

Produktnyhed: PlanteGynger

Vi har det sidste års tid arbejdet med at udnytte rest-træ fra vores produktion af KøkkenKasser.
Det er blevet til en række forskellige PlanteGynger i egetræ, og nu er de klar i både webshoppen og butikken.
PlanteGyngerne fås med forskellige kombinationer af vandtætte potter eller stiklingestationer.

Tips til din svampedyrkning!!

Det går amok med gode tips til svampdyrkning ovre på vores forum for tiden. Find pasningsguides til både SvampeBox og SvampeSæk samt en gør-det-selv-guide, hvor du trin for trin kan se, hvordan du dyrker østershatte i kaffegrums.
Læs også Mikkels historie om en sæk på bagtrappen, som pludselig gav svampe igen (se billede), eller find fifs til hvordan du alligevel kan bruge seje svampe, som du har glemt at høste. Du finder det hele under kategorien "Dyrkning af svampe".
Grøn front!
Mads & Team TagTomat

P.S. Nedenfor ser du et billede fra høstfest på vores planteskole ved Hans Tausens Park i 2017. Det har været et fantastisk sted at have planteskolen, men vi ser spændt frem til at se kommunens arbejde med skybrudssikring skride frem - med soppebasin til alle nørrebrogensere. Og hvem ved - måske kommer vi til at kaste en masse frøbomber rundt omkring?
Velkomst til høstfest 2017
facebook twitter instagram linkedin pinterest