TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
TagTomat_Altan skitse_stor1

Vi drømmer om forår, planlægger altaner og udvikler svampekits.

November går på hæld, og julen med indendørs hygge og aktiviteter sniger sig nærmere og nærmere. For os betyder det at vi nu har lagt årets første vinter-kurser ud på hjemmesiden (5. og 13. december), og vi er i fuld gang med at udvikle videre på produktet Svampesæk som vi introducerede i sidste nyhedsbrev.
Modtagelsen af Dyrkselv-kittet med Østershatte har været overvældende, og vi har allerede sendt pakker ud til hele landet. Til vores trofaste læsere af nyhedsbrevet har vi lavet lidt forskellige rabatkuponer til køb af SvampeSække.

Gør kål på din kedelige vinteraltan

Selvom det er vinter kan man sagtens forberede sin altan eller byhave til de kommende årstider. Det er muligt at få skabt et hyggeligt grønt uderum som ikke ser trist og kedeligt ud, selvom temperaturen ikke hjælper planternes vækst på vej. I sidste nyhedsbrev fortalte vi om hvordan Anna og Simon gør på deres altan, og i dette nyhedsbrev vil vi gerne løfte sløret for første blogindlæg med fifs til altaner som vores gartner Anne Tange har skrevet.
Vi kommer til at lave i hvert fald 7 blogindlæg med guides og ideer til hvordan man året rundt kan indrette sin altan, så I kan godt glæde jer til at blive inspireret. Skitserne til vores blogindlæg er lavet af Katrine Friborg, som var i praktik hos os som landskabsarkitekt i foråret 2017.
UrbaneSkolehaver_Ellebjerg-Skole_morgenfruer_Web-1800px

Skolehavemateriale er færdigt

Vi har nu fået lagt sidste hånd på undervisningsmaterialet i skolehaveprojektet for Københavns Kommune, og det ligger nu klar til download forskellige steder på hjemmesiden. Undervisningsmaterialet kan bruges frit i hele landet. I kan læse generelt om vores tilgang til skolehaver her, hvor I også finder link til download, eller du kan finde det i vores webshop til "0 kr.". Herover ses elever høste løs af morgenfruer i skolehaven vi har lavet på Ellebjerg Skole i Sydhavnen.

Kuponer til SvampeSæk og grønne mandelgaver i år?

Indtil videre er vores første spinoff-produkt baseret på Svampesækken vores Svampebox 1l, som vil være en oplagt mandelgave. Svampene gror først, når forseglingen brydes. Det er et 100% cirkulært produkt baseret på den velkendte 1l mælkekarton og en flot indpakning.
Vi er ved at lave de sidste test, men regner med at vi i næste nyhedsbrev vil kunne introducere det for jer. Resten af november vil vi lægge billeder på vores Facebook af udviklingsprocessen. Nederst i brevet her kan du se dagens udviklingsstadie for svampene.

Som lovet kommer her kuponer som du kan bruge ved køb af Svampesække i vores webhop:
Uge 47: "Kaffe" - giver to kopper økokaffe hos Isværket på Stefansgade.
Uge 48: "Fragt" - giver fri fragt af Svampesække i hele landet.
Uge 49: "Kursus" - giver en rabatkupon på 50kr. som kan bruges på et kursus hos TagTomat i 2017/2018.

Glade tomathilsener
Mads og Team TagTomat
ps. Vi er også kommet til at lave en guide til fuglekugler, så I kan bruge jeres stegefedt fra juleanden til at skabe liv i haven.
pps. En kupon pr. kunde pr. uge.

Gør kål på din kedelige vinteraltan

TagTomat_savoykål-med-sne_Web
Byens altaner ligger ofte øde hen i de mørke, kolde vintermåneder. Det er ikke en årstid, der indbyder til kaffedrikning og hygge i solen, men det betyder ikke, at man ikke kan have glæde af sin altan.

SvampeSæk - Dyrk dine egne økologiske Østershatte

Dyrk Østershatte i svampesæk
Dyrk dine egne økologiske østershatte med en svæmpesæk podet med mycelium. I løbet af 14 dage til 3 uger kan du have dit første bræk af lækre hjemmedyrkede østershatte. Herefter kan du det kommende år høste løbende til der ikke er mere energi i sækken. Vi forventer minimum 3-5 bræk på en Svampesæk.

13. december: Kokedama - mosbolde - hængende plantekugler - kært barn har mange navne (jule-edition)

Kokedama - mosbolde - hængende plantekugler - kært barn har mange navne (jule-edition)
TagTomat byder indenfor til en hyggelig decembersyssel- at lave de populære, hængende mosbolde. Det vil være en aften hvor I lærer kokedama teknikken med de klassiske sukkulenter og i anledning af julesæsonen bruger vi også fine hyacinter.

5. december: Østershatte og fårekyllinger + smør!!

Østershatte og fårekyllinger + smør!!
Er det i år at juleanden bliver skiftet ud med fårekyllinger, og juletræet erstattet med et af grønkål? Bugging Denmark og TagTomat inviterer til inspirationsaften om fremtidens grønne fællesskaber og spisevaner.

Vi byder på smørstegte lokalproducerede østershatte og fårekyllinger samt lidt at drikke. Medbring gerne selv drikkevarer.

Undervisningsmateriale - Urbane Skolehaver

Undervisningsmateriale - Urbane Skolehaver
Vi har i samarbejde med Københavns Skolehaver og Kompostbudene udviklet et undervisningsforløb med 15 besøg i skolehaven og to besøg i byens rum henover sæsonen.
Besøg vores webshop, og køb bogen for "0" kroner. Når du har gennemført ordren, modtager du et link via mail, hvor du kan downloade undervisningsmaterialet.

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler
Når det bliver koldt udenfor, og du ikke længere selv har lyst til at sidde på altanen i timevis, er det en god idé at invitere fuglene på besøg.
TagTomat - SvampeBox - 1L - 2017-11-23 14.43.45
SvampeBox 1L - udviklingsstadie torsdag den 23. november 2017 kl. 14.43
facebook twitter instagram linkedin