TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
TagTomat_Svampebox-Pakning_2017-12-15_IMG_7506_1800px-web

Tak til kunder, samarbejdspartnere, leverandører og venner af TagTomat for et år med masser af gode projekter og en hæsblæsende svampe-slutspurt!

Kære alle,

I dag er det vintersolhverv. Julen er snublende nær. Solen begynder sin bevægelse mod den nordlige vendekreds, lyset vender tilbage og vi ser med begejstring frem mod næste års udeliv, fællesskab og haveprojekter.

Men lige nu er det, for urbane gartnere som os, højtid for indendørsprojekter. Derfor kan du i dette nyhedsbrev læse om, hvordan du på job og derhjemme kan nyde naturens vækst og gavmildhed året rundt med luftrensende kontorplanter og svampedyrkning.

Kontorplanter renser luften og giver glade medarbejdere

Vi elsker kontorplanter. De er pæne at se på og med det rette plantevalg skaber de også et bedre indeklima. I gennem flere år har vi arbejdet på at optimere designet og pasningen af vores selvvandende plantemøbler til indendørs brug under arbejdstitlen KontorTomat.

Vi synes i al beskedenhed, at vi har hele pakken til at forgrønne, forskønne og drifte virksomheders kontormiljøer. Vi har produkterne, planterne, fagpersonerne, idéerne og ikke mindst erfaring og know-how.

Bliv inspireret til jeres kontormiljø på vores opdaterede artikel om kontorplanter og indretning. På artiklen kan du også finde vores nye info-folder og blive klogere på, hvordan de rette planter renser luften for sundhedsskadelige stoffer.
Luftrensende kontorplanter som grøn plantevæg i vores showroom

Svampe, svampe, svampe!

Hvis du følger os på Facebook, Instagram eller her i nyhedsbrevet, har du nok ikke kunnet undgå at bemærke, at vi har rodet lidt med svampe den seneste tid :-)

TagTomats eventyr med svampe startede i november med en frisk idé og en SvampeSæk, og har siden vokset sig større end vi selv havde forudset. Her i december måned har vores kontor været omdannet til julemandens svampeværksted, hvor vi både har udviklet videre på vores Svampeunivers og på samlebånd pakket genbrugte mælkekartoner med halm og mycelium for at forsøge at følge med efterspørgslen.

Vi kalder produktet SvampeBox 1L, og det er ganske simpelt. Østershatte gror, der hvor man skærer et snit i kartonen.

Er man til større produktion, anbefaler vi moder-produktet SvampeSæk. Og mon ikke 2018 byder på nye produkter i vores funga-serie…
TagTomat SvampeBox Frøbombe GaveBox

Det mest fascinerende er at man fra dag til dag kan se, hvordan svampene vokser. Det giver en umiddelbar, og måske lidt barnlig, glæde. Samtidig er svampedyrkning et meget håndgribeligt og konkret eksempel på, hvordan vi kan lukke en sløjfe i vores urbane økosystem. Efter svampedyrkningen kan indholdet i SvampeBoxen bruges som kompost i din altankasse, byhave eller nyttehave og give næring til nye planter, som sidenhen kan blive til vækstmedie for svampene.

Siden vi i efteråret 2014 kontaktede Jan Matthiesen fra Skyttegårdens Østershatte og spurgte, om vi skulle lave nogle projekter sammen, har vi drømt om få svampe ind under TagTomats hat af grønne projekter. Siden 2014 har idéen ligget i dvale indtil vi her i slutningen af 2017 startede samarbejdet mellem Jans datter, Malene, og os. Skyttegården er i dag leverandør af vores grundmateriale til svampedyrkning, både mycelium og halm.

I TagTomat har vi længe sagt “så et frø og lad det spire”, og nu er vi glade for også at kunne snakke om at “sprede sporer og lade myceliet cirkulere”.

Det er vores håb, at svampedyrkning kan skabe nye former for grønne fællesskaber i byen - om det er i børnehaven, på højskolen eller hjemme i dit køkken er ikke så vigtigt.

Vi startede med en sæk med halm - hvor starter du?

Må din jul blive fyldt med glæde og dit nytår fyldt med grønne oplevelser!
Mads og Team TagTomat

PS: Mangler du stadig værtsgaven til svigermor eller mandelgaven? Kom forbi vores showroom på Husumgade 2 og køb din SvampeBox eller SvampeSæk. Vi har åbent i dag torsdag til kl. 16.15, fredag kl. 8.30-16.30 og lørdag kl. 10-14.
PPS: Det er tid til at sætte juleroser, se hvordan i nedenstående video.
PPPS: Vi har pga. juletravlhed i svampepakkeriet ikke nået at få lagt forårets kurser op. Det sker snart og I kan læse her når det sker https://tagtomat.dk/events/

Plant juleroser med Anne Tange

Gartner Anne Tange fortæller i denne video om julerosen, som faktisk slet ikke er en rose
Vores gartner Anne Tange fortæller i denne video om julerosen, som faktisk slet ikke er en rose.

SvampeSæk - Dyrk dine egne økologiske Østershatte

TagTomat SvampeSæk - Gustav klapper Østershatte
Dyrk dine egne økologiske østershatte med en svæmpesæk podet med mycelium. I løbet af 14 dage til 3 uger kan du have dit første bræk af lækre hjemmedyrkede østershatte. Herefter kan du det kommende år høste løbende til der ikke er mere energi i sækken. Vi forventer minimum 3-5 bræk på en Svampesæk.

SvampeBox 1l - Dyrk dine egne Østershatte

SvampeBox 1l - Dyrk dine egne Østershatte
Vi præsenterer stolt vores SvampeBox 1l. Et gennemført cirkulært produkt til dyrkning af dine egne Østershatte.

Selve produktet består af en genbrugt mælkekarton fyldt med økologisk halm, der er podet med Østershatte-mycelium.

Produktet er klar til at skabe svampe så snart du skærer hul på boxen, og der kommer ilt til halmen. På selve mælkekartonen er printet dyrkningsvejledning, samt fifs til hvordan du kan bruge indholdet til at gøde din altankasse eller byhave efter endt brug.

Gavesæt - BogTomat, Frøbomber, SvampeBox1l og Mulepose

Gavesæt med Østershatte, Frøbomber og bog fra TagTomat
Gavesæt består af en mulepose med vores bog "TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen", en SvampeBox 1l og to æsker med frøbomber.

Substratet til SvampeBox 1l er lavet af vores samarbejdspartner Skyttegårdens Økologiske Østershatte, og produktet er pakket og udviklet på Nørrebro af TagTomat.

Vi forventer at du kan høste 2-4 gange, er du klar til større produktion af Østershatte derhjemme kan vi anbefale storebroren SvampeSæk med cirka 20 liter substrat.

GaveBox - Frøbomber og SvampeBox1l x 2

GaveBox - Frøbomber og SvampeBox1l x 2
I gavesættet finder du to styk SvampeBox 1l plus to æsker med frøbomber samt en flot håndlavet papkasse. Vi får pakket vores frøbomber på Hans Knudsens Institutet i Nordvest, og det er deres kartonagefabrik som laver de flottes æsker.

SvampeBox 1l - Gavesæt med 4stk dyrkningskit plus mulepose

SvampeBox 1l - Gavesæt med 4stk dyrkningskit plus mulepose
I gavesættet finder du fire styk SvampeBox 1l plus en mulepose af mærket Neutral. Vi får trykt vores muleposer og TagTomat-trøjer hos Makershirt i Nordvest.

Undervisningsmateriale - Urbane Skolehaver

Undervisningsmateriale - Urbane Skolehaver
Vi har i samarbejde med Københavns Skolehaver og Kompostbudene udviklet et undervisningsforløb med 15 besøg i skolehaven og to besøg i byens rum henover sæsonen.
Besøg vores webshop, og køb bogen for "0" kroner. Når du har gennemført ordren, modtager du et link via mail, hvor du kan downloade undervisningsmaterialet.

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler
Når det bliver koldt udenfor, og du ikke længere selv har lyst til at sidde på altanen i timevis, er det en god idé at invitere fuglene på besøg.
facebook twitter instagram linkedin