TagTomat_Logo_140mm_2014-05-05
TagTomat fylder fire år

Er 2018 året, hvor du skal på et hyggeligt aftenkursus hos TagTomat?

Kære alle,

Vi tilbyder i løbet af foråret et væld af kurser. Lige nu kan du tilmelde dig en række intime kursusaftener i vores showroom på Nørrebro, hvor du vil møde andre haveinteresserede samt få en masse gode inputs og en godtepose med hjem. I løbet af aftenen vil vi også byde på lidt snacks og drikkevarer.

Kurserne handler om altanliv, bedre indeklima, gør-det-selv svampedyrkning, kokedamer, hønsehold og kompostering i byen. Kurserne koster 375 kr. pr. aften, og du kan læse mere og tilmelde dig kurserne her

Og vi er i gavehumør. I dag fylder TagTomat nemlig 4 år som firma. Tak til alle jer der har været med fra starten og tak til alle jer der er kommet til undervejs!

Vi vil gerne fejre årsdagen med vores nyhedsbrevslæsere ved at give 50 kr. i rabat på alle vores kurser. Rabatten gælder ugen ud og du opnår den ved at skrive ”tillykke” i kuponkode-feltet ved kassen.
TagTomat_Altan skitse_stor2

Bliv klar til forår på altanen

På to af vores kurser kan du blive inspireret til at dyrke og indrette din altan. Det er vores gartner og cheføkolog, Anne Tange, som underviser på kurserne. Du kan allerede nu få en forsmag på kurserne i hendes blogindlæg om at blive forårsklar på altanen med tips til forspiring, pottetyper, klimaforhold og plantevalg samt indretning med lækre og funktionelle altanmøbler. De fleste tips kan også bruges af terrasse- eller haveejere.

Er du mere til video, så tjek Annes nyeste videoguide om forspiring og kreativ brug af materialer fra husholdningen som forspiringspotter.

Thy møder Nørrebro i ny spagnumfri så- og priklejord

I videoen bruger Anne Tange det nye jordprodukt Champost Så- og Priklejord, som er velegnet til forspiring. Produktudvikling og test af jordens egenskaber er foregået i et samarbejde mellem TagTomat og Champost. Henrik Goul, 2. generation på Champost, er glad for samarbejdet og værdifællesskabet med TagTomat:

"Jeg kontaktede Mads for snart et par år siden, da jeg var meget fascineret af TagTomats værdier. Mads og jeg var straks på bølgelængde, og den første jyske muld kom hurtigt til hovedstaden. Jeg er ret vild med den slags samarbejder mellem virksomheder, hvor der ikke er så meget snak om penge, men mere om de gode idéer og værdier."
Plakater og bøger til salg hos TagTomat fra bla. Koustrup og Co.

Havebøger og plakater i webshoppen

Vi elsker at nørde havebøger og den glæde vil vi gerne give videre. Derfor har vi købt en stribe bøger hjem, som du både kan købe i webshoppen og i vores Showroom. Vi har også fået læseeksemplarer hjem som du kan bladre i inden køb.

Bøgerne kommer fra forlaget Koustrup og Co. af forfattere som Jens Juhl og Sølva Fahlgren, Lene Tvedegaard og Peter Nielsen, og titlerne er blandt andet “Økologisk Havedyrkning”, “Den lille røde om Tomater”, “Økohøns” og “Spiselige Svampe”.
Vi har også bestilte flotte plakater med illustrationer fra bøgerne hjem, hvis I vil pryde køkkenet, børneværelset eller kontoret med en flot “spiselig plakat”.

Fragt i hele landet fra 25 kr.

Vi har sat priserne ned på fragt i vores webshop, så vi nu tager 25 kr. for pakker på op til 10 kg til levering i GLS pakkeshop i hele Danmark. Pakker på 10-20 kg koster fremover 50 kr. i fragt.

Grøn front!
Team TagTomat og Mads

PS: Hvis I vil se hvad der skete det første år af TagTomats liv som firma, så kig ind på tagtomat.dk/2014

Kursus: TagTomats svampeunivers - dyrkning af spiselige svampe derhjemme

TagTomats svampeunivers - dyrkning af spiselige svampe derhjemme
Denne kursusaften omhandler svampedyrkning og cirkulære kredsløb og henvender sig både til dig, der gerne vil i gang med at dyrke svampe derhjemme eller dig, som er lærer eller pædagog, og som gerne vil inddrage svampedyrkning i din undervisning/pædagogiske praksis. I løbet af workshoppen vil vi lave nogle af øvelserne fra vores undervisningsmateriale og snakke om, hvad svampe er.

Tid: Torsdag d. 15. marts kl. 19:00 - 20:30

Kursus: Foråret er lige om hjørnet - sådan kommer du godt i gang med din altan

Foråret er lige om hjørnet - sådan kommer du godt i gang med din altan
En ny sæson nærmer sig, og måske der er planer om at få installeret altaner, der hvor du bor. Måske du har været så heldig allerede at have en. Uanset din altan-status så kan denne kursusaften hjælpe dig godt i gang med den kommende altan-sæson, sådan at du kan få en skøn oase allerede i det nærtstående forår.

Tid: onsdag d. 21. februar kl. 19:00 - 20:30

Tips til forspiring med mælkekartoner og Champost så- og priklejord

Champost så- og priklejord. Spagnumfri og god til forspiring
Vi har testet Champost så- og priklejord, som vi bruger til forspiring af vores planter hos TagTomat. Kig med her i videoen, hvor Anne Tange giver tips til smarte måder at genbruge materialer fra husholdningen til forspiring af fx økologiske chilier og tomater. Bliv fx klogere på toiletrullens fine egenskaber som forspiringsbeholder.

Bliv klar til forår på altanen

Altankasser fra TagTomat. Spændes på gelænderet med solide bolte.
Foråret er på vej og det gode altanliv kan starte op igen. Få styr på forspiring, pottetyper, klimaforhold og plantevalg samt indretning med lækre og funktionelle altanmøbler.

SvampeSæk - Dyrk dine egne økologiske Østershatte

TagTomat SvampeSæk - Gustav klapper Østershatte
Dyrk dine egne økologiske østershatte med en svæmpesæk podet med mycelium. I løbet af 14 dage til 3 uger kan du have dit første bræk af lækre hjemmedyrkede østershatte. Herefter kan du det kommende år høste løbende til der ikke er mere energi i sækken. Vi forventer minimum 3-5 bræk på en Svampesæk.

Gavesæt - BogTomat, Frøbomber, SvampeBox1l og Mulepose

Gavesæt med Østershatte, Frøbomber og bog fra TagTomat
Gavesæt består af en mulepose med vores bog "TagTomat - Vejen til grønne fællesskaber i byen", en SvampeBox 1l og to æsker med frøbomber.

Substratet til SvampeBox 1l er lavet af vores samarbejdspartner Skyttegårdens Økologiske Østershatte, og produktet er pakket og udviklet på Nørrebro af TagTomat.

Vi forventer at du kan høste 2-4 gange, er du klar til større produktion af Østershatte derhjemme kan vi anbefale storebroren SvampeSæk med cirka 20 liter substrat.

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler

Fugle på altanen – opskrift på fuglekugler og fuglekogler
Når det bliver koldt udenfor, og du ikke længere selv har lyst til at sidde på altanen i timevis, er det en god idé at invitere fuglene på besøg.
facebook twitter instagram linkedin