Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Tagetes lucida

Lakridstagetes – med fine spiselige orangegule blomster – Økologisk

En dejlig sommerblomst med gul-orange blomster, som samtidig er en yderst spændende krydderurt. De fine aflange blade dufter lækkert af lakrids og kan tilføre en dyb estragon- og lakridssmag til et hav af retter, både frisk og tørret. Kan overvintres indendørs i en lys vindueskarm.
N

Økologisk

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

21
-24

Spiretid

5
-10

dage

Udviklingstid

80
-100

dage

Højde

40
-50

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Tagetes kan forspires i marts-april for tidlige blomstring eller sås direkte i drivhus/friland omkring maj, når frosten er ovre. Ved forspiring klargøres potter med så- og priklemuld, som gøres fugtig. Drys frø i potterne og dæk frøene med et tyndt lag jord, ca. 0,5 cm. Planterne ompottes løbende efter behov. Dine planter kan plantes ud i drivhus/friland/altan i maj i en planteafstand på ca. 30 cm. Nib løbende de visne blomsterhoveder af, så vil dine planter i stedet rette energien på at udvikle nye blomster og du vil have blomster frem til frosten kommer.

Opskrifter og køkkentips

Lakridstagetes kaldes også for mexikansk estragon, da den i varmere lande ofte er blevet brugt som erstatning for estragon. Du kan bruge både blade og blomster af lakridstagetes som krydderurt, der kan give dine retter en lækker lakrids- og anisaroma. De friske blade kan fx bruges i dressinger og marinader for at tilføre anis- lakridssmag. Du kan også tørre og gemme bladene, som kan bruges til fx urtete, gryderetter og fx mere asiatiske retter. De spiselige blomster er flotte dekorative i salater eller til at pynte på kager og desserter. Både blomster og blade kan også steges med fx rodfrugter for at få et twist af lakrids.