I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Workshops & besøg

Hos TAGTOMAT brænder vi for at sprede viden og lære byboere i alle aldre, hvordan materialer kan upcycles til nemme og grønne gør-det-selv produkter. Du kan her læse mere om, hvilke workshops, vi laver flest af. Er du interesseret i et længerevarende undervisningsforløb eller etablering af et grønt fællesskab med selvvandende plantekasser, så se mere på vores andre sider.

Vil du booke en workshop eller har du andre spørgsmål, så skriv eller ring til os.

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Rul frøbomber til gavn for insekterne

Går du også og drømmer om at gøre byen mere farverig med flere vilde blomster til insekterne?
Til denne workshop kan I rulle jeres egne frøbomber med blomsterfrø, der er gode for insekterne. En frøbombe er en jord-ler-og frøblanding, som I ruller til små kugler, som I sammen kan bombe byen grønnere med. I kan kaste frøbomberne på vej hjem fra workshoppen på et sted der trænger, eller I kan frøbombe jeres arbejdsplads, baggård eller altan.
En sjov og praktisk aktivitet for både børn og voksne, der tør at få lidt mudrede fingre – insekterne vil takke jer!

Dyrk mikrogrønt

Lær hvordan I nemt kan dyrke jeres eget mikrogrønt i hampefibre.
Mikrogrønt er lækre, farvestrålende spirer, som I selv kan dyrke nemt og hurtigt året rundt. De friske spirer, er en nemt måde at tilføje nye smage, farver og teksturer til et hav af anretninger, ligesom de pynter på køkkenbordet eller i vindueskarmen.
Vi har alt med I skal bruge, giver jer kyndig vejledning og alle får deres eget sæt mikrogrønt med hjem.
Workshoppen egner sig til børn som voksne.

 

Mikrogrønt - HampeBox

Lær at dyrke spiselige svampe

I vil lære at dyrke jeres helt egne spiselige svampe derhjemme, i institutionen eller på arbejdet, så I kan omdanne jeres kaffegrums eller fældede løvtræ til vækstmedie for lækre østershatte og andre spiselige svampe.
Alt efter gruppens sammensætning, workshoplængde og budget, kan workshoppen tilpasses, så den passer netop jer. I kan fx lære at lave den mere simple SvampeBox, lære at dyrke i kaffegrums indendørs, eller om hvordan man kan dyrke svampe udendørs i træstammer. Alle deltagere går hjem med et ”svampe-kit” alt efter workshoptype.
Workshoppen kan tilpasses til både børn og voksne og til at klæde fx lærere, pædagogisk personale eller andre faggrupper på, til at kunne inddrage det i undervisningen.

 

Byg jeres egne insekthoteller

I vil lære at lave jeres egne insekthoteller, som kan tiltrække spændende smådyr, insekter og fugle til jeres altan, baggård eller arbejdsplads.
Mange insekter har svært ved at finde skjulesteder til æglægning og ly i byens baggårde og parker. Sammen kan I til denne workshop være med til at bygge insekthoteller, der i en bynær kontekst kan give insekterne en hjælpende hånd med at finde ynglesteder og vinterly.
Alt efter gruppens sammensætning, workshoplængde og budget, kan workshoppen tilpasses med insekthoteller til forskellige behov. Det er både muligt at bygge små insekthoteller, som deltagerne kan få med hjem til deres altan, eller I kan sammen bygge større insekthoteller til jeres baggård eller arbejdsplads.
Workshoppen kan tilpasses til både børn og voksne.

Tagtomat skaber biodiversitet i byen med selvvandende plantekasser. Her sidder en bi på en lilla blomst.

Byg din egen selvvandende plantekasse

Lær at bygge jeres egen selvvandende murerbalje til jeres altan, baggård eller arbejdsplads af upcyclede materialer. Den selvvandende murerbalje muliggør dyrkning i en bynær kontekst og hjælper dig med at holde jorden fugtig i tørre perioder.
En oplagt workshop for baggårde, arbejdspladser og andre, som sammen vil skabe et grønnere byrum – om end det er til dyrkning af tomater på taget i baggården, spiselige urter på altanen eller blomster til insekterne og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.
Workshoppen er egnet til vokse og fra 5. klasse og opefter.

Forspiring – Lav selvvandende forspiringspotter

En oplagt forårs- og tidlig sommerworkshop! I lærer at upcycle mælkekartoner og sodavandsflasker til selvvandende forspiringspotter, der hjælper jer med at holde jeres forspiring fugtig. Vi har forskellige grøntsags-, krydderurte og blomsterfrø med, der tilpasses efter årstiden og jeres ønsker.
Deltagerne får alle deres egen forspiringspotte med hjem. Workshoppen egner sig både til børn og voksne.

 

 

||||||||||||