I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Grønne byrum – Parkhaver, fortovs- og parkeringshaver & grøn terrorsikring

I TagTomat arbejder vi for at gøre byen grønnere, plet for plet. Vi tror på, at selv det mindste grønne hjørne er vigtigt for at øge byens liveability og mindske afstanden mellem byboer og natur. Vores selvvandende plantekasser gør det muligt at anlægge grønne rum på både fortove og parkeringspladser – ja, stort set hvor som helst – og vores grønne terrorsikring skaber nye funktioner og giver byen et grønt islæt.

Fra byggeaffald til fortovshaver

Da TagTomat i sin tid startede med at opsætte fortovshaver, blev vi mødt af et kommunalt påbud om at fjerne vores “byggeaffald”. I dag er fortovshaver en del af Københavns Kommunes strategi om at være en grøn by, og du kan finde en guide til at lave din egen fortovshave her.

Når byens små rum omdannes til grønne lommer, giver det værdi til alle forbipasserende – ældre mennesker, som tager et hvil på deres vej gennem byen, børn og deres forældre, som forundres over naturens under og lærer om vejen fra jord til bord.

På samme måde kan en parkeringshave, som i casen her, skabe et meningsfuldt opholdsrum for alle byens borgere – private og erhvervsdrivende.

I TagTomat har vi mange forskellige løsninger, både færdige og specialfremstillede, som kan bruges til at skabe grønne byrum, der indbyder til fællesskab og hyggelige ophold.

Parkeringshaverne i Griffenfeldsgade som eksempler på grønne lommer i byens rum.

Parkeringshave i Griffenfeldsgade på Nørrebro.

 

Ejerskab og fællesskab i dit lokalområde

I TagTomat arbejder vi ikke kun med indretning, men også med den sociale dimension, hvor vi bruger det grønne som fælles tredje til at skabe sammenhængskraft og nærhed mellem naboer.

Ved at engagere frivillige til at passe bede og planter i byens rum lægger vi grunden til fællesskab mellem naboer, institutioner, firmaer og verden udenfor. Og med fællesskabet kommer ansvarsfølelsen og ejerskabet over den by, vi bor i.

 

Regnvandsopsamling og selvvanding

Ved at indrette vores byrum med planter kan vi også afhjælpe en del af den høje mængde nedbør, vi oplever i disse dage, hvilket er en vigtigt at medtænke, når vi indretter vores storbyrum.

Selvom det ikke er et officielt LAR-projekt, kan vores store plantekasser rumme 3-400 liter. De kan desuden serieforbindes og kobles direkte til nedløbsrør. Se vores plantekasser her.

|||||||

Frivillig havepasning giver borgerne stærkere tilknytning til deres by.

Terrorsikring med PlanteKasser i Nyhavn.

Terrorsikring med merværdi

Terrorsikring af de danske byer er desværre et nødvendigt onde. Det aktuelle trusselsbillede betyder, at kommuner og arrangører bliver mødt med krav om at lave foranstaltninger for at sikre vores byrum.

Præcis hvad kravet til sikkerhedsforanstaltningerne er, kommer oftest an på en konkret vurdering af arrangementets/byrummets art.

I TagTomat har vi arbejdet med at indrette og skabe værdi til byens pladser og rum siden 2011. Vores fokus har fra starten været på at gøre vores fælles byrum mere interessante at bruge og opholde sig i.

Med afsæt i urban gardening-principper skaber vi grønne rum, som folk kan lide at opholde sig i og se på.

Den tilgang samt vores erfaring med at forandre byrum til det bedre og grønnere udgør tilsammen kernen i TagTomats byrums- og terrorsikring.

||||||||||||||||

Grøn byrumssikring på Københavns Rådhusplads.

Vi arbejder med sikring af byrum ud fra disse principper

  • terrorsikring behøver ikke være grimt
  • terrorsikring må gerne skabe tryghed og glæde
  • vi behøver ikke udvikle nye, store modeller
  • vi bygger videre på eksisterende metoder og materialer
  • vi tilføjer overraskende funktioner
Terrorsikring med merværdi

Terrorsikring specielt til Nyhavn.

Hvilken byrumssikring hjælper vi med?

Der er mange måde at terrorsikre et byrum på, og hos TagTomat er der flere muligheder.

Til “permanente” sikkerhedsforanstaltninger på offentlige pladser og gader tilpasser og forskønner vi de eksisterende betonklodser.

Til midlertidig byrumssikring ved eksempelvis større arrangementer, hvor der ikke kræves permanent terrorsikring, udlejer eller sælger vi vores mobile plantekasser. Det har vi fx gjort til Bilfri Søndag på Nørrebro. Den konkrete plan for sikring af arrangementer skal godkendes i dialog med politiet/myndighederne.

Kontakt os og hør nærmere om, hvad vi kan gøre for det konkrete rum, som I ønsker at sikre og forskønne.

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Pressedækning af TagTomats arbejde med terrorsikring

Maj 2018 – Finalist til DDA

“Terrorsikring med merværdi” var finalist til at vinde en Danish Design Award i 2018 i kategorien “Feel Good”.

Juryen skriver: I løbet af et par år dukkede de op i bybilledet – de ildevarslende betonklodser, som skulle beskytte fodgængere mod terror. Som en utilsigtet bivirkning fik de os til at føle os udsatte og magtesløse. I løbet af få uger forvandlede TagTomat med enkle virkemidler både de konkrete betonbarrierer og det, de vækker i os. Det er legesygt, aktivistisk og giver tilbage til byens beboere. Et eksempel på, hvordan design kan sætte en ny dagsorden og indgyde håb og mod, selv på en trist baggrund.

TagTomat. Terrorsikring med merværdi, Nyhavn. Foto: Kristine Kiilerich.

 

December 2017 – Politiken

Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen brugte følgende ord om vores installationer på Rådhuspladsen og i Nyhavn: “Det er firmaet TagTomat, der står bag de opfindsomme tildækninger, terrorsikring med generøsitet og venlighed.”

TagTomat. Terrorsikring i Nyhavn. Nyhavn. Foto: Kristine Kiilerich.

 

November 2017 – TagTomats betonskjuler i Aftenposten

Aftenposten har skrevet om, hvordan der arbejdes med byrumssikring og terrorsikring i Europa. Artiklen rundes af med vores betonskjuler i Nyhavn.

 

Oktober 2017 – BBC kom forbi i Nyhavn

BBC News bragte et indslag om vores betonskjuler i Nyhavn. Turisternes kommentarer i indslaget var positive over for tiltaget.

BBC kørte indslaget to gange i morgensendingen d. 26. oktober 2017

BBC kørte indslaget to gange i morgensendingen den 26. oktober 2017.

 

Oktober 2017 – Nyhavn

Betonskjuler i Nyhavn med bænk, klatrevæg til de mindste og planter.

TagTomat. Terrorsikring. Nyhavn. Foto: Kristine Kiilerich.

 

September 2017 – Bilfri Søndag, Nørrebro

I samarbejde med Lokaludvalg Nørrebro og i dialog med politiet blev der opsat mobile plantekasser på hele Nørrebrogade, for at forhindre at biler kunne køre ind på strækningen, mens de lokale foreninger, frivillige og erhvervsdrivende afholdt Bilfri Søndag.

 

Juli 2017 – Nyhavn

Betonskjuler ved Nyhavn 47 med bænk og planter som integreret del af restaurants udeservering.

Vi fik i den forbindelse lavet videoen “Terrorsikring med merværdi”.

 

Juni 2017 – Rådhuspladsen

Læs vores blogindlæg om “Betonskjuler på Rådhuspladsen” med bænk, cykelstativ og planter. Herunder ses prototypen på bænken.

Forud for projektet havde vi udviklet idé og koncept og søgt Københavns Kommunes pulje Sharing Copenhagen om midler til delvist at dække udviklingen af vores prototype.

TagTomat. Terrorsikring på Rådhuspladsen. Prototype til grøn terrorsikring under udvikling.

SKAL VI UDVIKLE DIT BYRUM SAMMEN?

Kontakt os og hør nærmere i dag på telefon 71991966 eller mail info@tagtomat.dk