Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Kongens Køkkenhave: En have for alle i hjertet af København

I en treårig periode kunne frivillige borgere glæde sig over at høste tomater og gulerødder fra deres fælles køkkenhave i Kongens Have i hjertet af København. En køkkenhave, som TagTomat hjalp med at etablere og efterfølgende bemandede.
|
Case: Kongens Køkkenhave
Ydelse: Rådgivning om design og beplantning, koncept-workshop, samdrift, etablering
Partner/kunde: Miljø- og Fødevareministeriet, Slots- og Kulturstyrelsen. Juliana Drivhuse sponserede driften i et år.

Det vakte stor opmærksomhed, da TagTomat i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet, Slots- og Kulturstyrelsen samt Juliana Drivhuse skabte en perle af en køkkenhave midt i Kongens Have i København. I de tre år, køkkenhaven var beliggende i Kongens Have, kunne store og små sammen dyrke grøntsager i et urban gardening-fællesskab bestående af 26 bede og et stort drivhus og få en dejlig, fælles haveoplevelse i storslåede omgivelser.

Køkkenhaven var en stor succes og tiltrak både forbipasserende, dyrkelystne borgere, skoleklasser, hobbygartnere, professionelle havefolk og mange flere, der nød at få jord under neglene i fælleshaven, som blev bemandet af TagTomat på den ugentlige, fælles havedag.

 

Med Rosenborg som nabo

Mange var nysgerrige efter at se, hvordan det ser ud, når man dyrker tomater og kartofler i hjertet af København med Rosenborg Slot som nabo, og en række medier lagde vejen forbi for at besøge byhaven.

Du kan se køkkenhaven her:

En af de fineste ting ved Kongens Køkkenhave er, at projektet har tydeliggjort, hvad et godt samarbejde mellem offentlige, private og frivillige organisationer kan skabe, når der tænkes ud af boksen og formuleres visionære og realistiske tanker for vores fælles uderum, og der løftes i flok, når det skal etableres.

Fokus på fællesskab

Vi mener, at projektets succes bunder i det simple koncept med en ugentlig havedag, en klar fortælling om at vi dyrker i fællesskab, og at det ikke har været et succeskriterium at gå efter kvantitet.

Med vores erfaring fra tidligere projekter ved vi, at fokus bør være på at skabe gode, nærværende oplevelser i køkkenhaven og fællesskaber samt dyrke grøntsager af en god kvalitet, og så har vi ladt sæsonen og de frivilliges indsats præge havens udvikling.

Af feedbacken, vi har fået fra de involverede i dette projekt, er det tydeligt, at de har sat pris på, at TagTomat har taget en vis styring. Samtidig har de involverede været glade for, at de selv har kunnet præge projektet ved bare at møde op og deltage.

Kontakt TagTomat, hvis du overvejer at starte et unikt projekt, hvor flere aktører skal gå sammen. Vi starter altid med et uforpligtende møde i vores showroom på Jagtvej 59, hvor du/I kan høre mere om, hvordan vi kan hjælpe. Skriv til: info@tagtomat.dk eller ring på: +45 71991966.

Se øvrige blogindlæg om Kongens Køkkenhave fra juli 2015 og indvielsen i maj 2015