Svampedyrkning – produkter til cirkulær forundring

Måske plejer du at købe svampe i supermarkedet – eller gå på svampejagt i skoven? Med vores produkter til svampedyrkning får du mulighed for at se naturens processer på helt nær hånd.

Begejstringen ved at se svampene vokse fra dag til dag kan for både børn og voksne være starten på en spirende interesse for at lære mere om naturen og svampenes vigtige funktioner i vores økosystemer. Ved at dyrke svampe selv får du mulighed for at følge naturens processer på helt nær hånd. Du ser først, hvordan myceliet breder sig, og når der herefter dannes frugtlegemer, kan du se en udvikling fra morgen til aften. Så bliver det altså ikke vildere!

Svampedyrkning som ressourcegenbrug

Svampedyrkning er i sig selv det perfekte eksempel på cirkulære kredsløb, hvor ressourcer ændrer form og funktion, men ud over ambitionen om at bringe naturen indendørs bygger TagTomats serie af produkter til svampedyrkning også på vores designprincip Danish Upcycle.

Upcyclingen sker både hos os og hos dig. Fx er substratet i vores SvampeBox pakket i en genbrugt mælkekarton, som vi har hentet hos den lokale Coffee Collective. I stedet for at ende som affald, når mælken er blevet til café latte, får mælkekartonen nyt liv som beholder til svampedyrkning. Og når du bruger din egen is- eller skyrbøtte til at dyrke svampe i dit gamle kaffegrums, omdannes både bøtte og kaffegrums til meningsfuld oplevelse og mad frem for at ende skraldespanden.

Svampekits for alle – fra ‘gør-det-nemt’ til ‘gør-det-nørdet’

Vi udvikler og finder løbende nye svampekits og dyrkningsgrej, så der er noget for alle. I kategorien ‘gør-det-nemt’ finder du produkter, som på forhånd er klargjort og kræver en minimal indsats fra dig. De er perfekte til dit første dyrkningseventyr eller som en teaser-gave til en, du holder af. Hvis du har mod på lidt mere, så kast dig ud i vores ‘gør-det-selv’-kits med østershatte, hvor vi guider dig gennem processen, eller gå på opdagelse og ‘gør-det-nørdet’.

Vidensdeling og guides til svampedyrkning

Open source og vidensdeling er en af grundstenene i TagTomat, og som ved vores andre produkter kan du finde pasningsguides, dyrkningsvejledninger og gode råd på vores forum, og vi afholder jævnligt forskellige kurser og events, hvor du kan blive klogere på svampedyrkning.

Brug for hjælp?

Find vejledninger, tips & tricks og del dine dyrkningsoplevelser på

forum.tagtomat.dk

Vil du vide mere?

Kontakt os på:

Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966