Svampedyrkning – produkter til cirkulær forundring

Måske plejer du at købe svampe i supermarkedet – eller gå på svampejagt i skoven? Med vores produkter til svampedyrkning får du mulighed for at se naturens processer på helt nær hånd.

Begejstringen ved at se svampene vokse fra dag til dag kan for både børn og voksne være starten på en spirende interesse for at lære mere om naturen og svampenes vigtige funktioner i vores økosystemer.

Ved at dyrke svampe selv får du mulighed for at følge naturens processer på helt nær hånd.

Du ser først, hvordan myceliet breder sig, og når der herefter dannes frugtlegemer, kan du se en udvikling fra morgen til aften. Så bliver det altså ikke vildere!

Svampedyrkning som ressourcegenbrug

Svampedyrkning er i sig selv det perfekte eksempel på cirkulære kredsløb, hvor ressourcer ændrer form og funktion.

Men ud over ambitionen om at bringe naturen indenfor bygger TagTomats serie af produkter til svampedyrkning også på vores designprincip Danish Upcycle.

Upcyclingen sker både hos os og hos dig. Fx er substratet i vores SvampeBox pakket i en genbrugt mælkekarton, som vi har hentet hos den lokale Coffee Collective.

I stedet for at ende som affald, når mælken er blevet til café latte, får mælkekartonen nyt liv som beholder til svampedyrkning.

Og hvis du bruger din egen is- eller skyrbøtte til at dyrke svampe i vha. dit gamle kaffegrums, omdannes både bøtte og kaffegrums til meningsfuld oplevelse og mad frem for at ende skraldespanden.

Svampekits for alle: ‘gør-det-nemt’ eller ‘gør-det-nørdet’

Vi udvikler og finder løbende nye svampekits og dyrkningsgrej, så der er noget for alle.

I kategorien ‘gør-det-nemt’ finder du produkter, som på forhånd er klargjort og kræver en minimal indsats fra dig. De er perfekte til dit første dyrkningseventyr eller som en teaser-gave til en, du holder af.

Skal det være nemt og lige til at gå til, er vores SvampeBox og SvampeSæk oplagte, da man blot skal skære et par huller for at komme i gang – alt andet har vi sørget for.

Hvis du har mod på lidt mere, så kast dig ud i vores ‘gør-det-selv’-kits med østershatte, hvor vi guider dig gennem processen, eller gå på opdagelse og ‘gør-det-nørdet’.

Det kunne fx være med SvampeDyvler, som man bruger til at dyrke svampe på træer med, eller vores DyrkningsKit.

Du kan også købe mycelium for sig selv eller købe et DyrkningsKit light, hvor du selv finder en passende beholder til dit svampeeventyr.

Vidensdeling og guides til svampedyrkning

Open source og vidensdeling er en af grundstenene i TagTomat, og vi afholder normalt jævnligt forskellige kurser og events, hvor du kan blive klogere på svampedyrkning.

Som ved vores andre produkter kan du selvfølgelig finde pasningsguides, dyrkningsvejledninger og gode råd om svampedyrkning på vores forum.