Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Dyrk selv svampe – mycelium og svampekits til cirkulær forundring

Svampe er ren magi! Sådan har vi det i hvert fald her i TAGTOMAT. Med vores udvalg af svampekits og økologisk mycelium kan du nemt selv dyrke østershatte og andre svampe derhjemme – og opleve magien på tæt hold.

Dyrk selv svampe og opdater dit forhold til naturen. Svampedyrkning starter ofte en interesse for at lære mere om naturen og svampenes vigtige funktioner i vores økosystemer.

Vi tilbyder også kurser og workshops til private, skoler, arbejdspladser – eller andre fællesskaber med skabertrang.

 

Kontakt os for en uforpligtende snak
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Dyrk selv svampe med svampekit fra TAGTOMAT. Her ses østershatte frugtlegemer vokset ud af svampesæk.

Hvorfor dyrke svampe med TAGTOMAT?

Det er nemt: Der skal ikke mere end et lille snit og lidt tålmodighed til, så har du plads på første række til at opleve svampens forunderlige udvikling. Du ser først, hvordan myceliet breder sig og derefter begynder at vokse ud i frugtlegemer (det vi i daglig tale kalder svampe).

Det er sjovt: Når du er nået dertil i din svampedyrkning derhjemme, kan du se udvikling fra morgen til aften! Det er altså vildt og vildt vidunderligt. Og vi lover dig, at begejstringen for at se den naturlige proces på helt tæt hold vil vokse sammen med svampene.

Det er cirkulært: Alle vores produkter til dyrk-selv-svampe er lavet med genbrug ud fra vores designprincip, Danish Upcycle.

Det er lokalt: Vi producerer alt i hånden her på Nørrebro, og vores mycelium er fra Funga Farm og Skyttegårdens Østershatte.

Det er unikt: Fra håndtegnet hyldest til Irma til pixelkunst med Pappas Pärlor, vores SvampeBoxe i upcyclede mælkekartoner bliver altid designet ud fra personlig passion, og de er HELT særlige.

Og når du er blevet bidt af svampefeberen, har vi meget mere. Vi laver hele tiden nye kurser og kits til svampefolk i alle størrelser.

 

dyrk selv svampe med svampebox fra Tagtomat. Østershatte mycelium danner frugtlegemer i svampekit

Gør det nemt – dyrk østershatte med et snit

Hos TAGTOMAT kommer dyrk-selv-svampe i flere forskellige formater. I den nemme ende, har vi vores populære, upcyclede SvampeBox med østershat mycelium. Her skal du kun skære et par huller, og så er du i gang med svampedyrkning derhjemme.

SvampeBox er lavet i mælkekartoner fra den lokale café og kommer i forskellige limited edition design.

Vil du gøre det lidt større fra start, kan du efter samme princip dyrke østershatte med en svampesæk.

Vælg din SvampeBox eller SvampeSæk

Gør det selv – svampekit og mycelium med mere

Vil du have fingrene længere ned i myceliet, når du dyrker svampe, så kast dig over vores dyrkningskit med hampefibre. Her upcycler du selv en beholder, fx en skyrbøtte eller isboks, og ellers er alt du skal bruge med i svampekittet, inklusiv udførlig guide. Kittet kommer med østershat mycelium, eller du kan vælge blandt vores andet udvalg af økologisk mycelium.

Køb svampekit

Køb mycelium

dyrk selv svampe med svampekit. Her ses to svampekit med østershat mycelium.
Dyrk selv svampe med dyvler. Shiitake svampe vokser på træstub.

Gør det nørdet – dyrk svampe med dyvler

Dyrk selv svampe én gang, og før du ser dig om, er du svampenørd. For svampeentutiasterne, anbefaler vi vores kit med dyvler til dyrkning på træ. Og at du dykker ned i vores udvalg af økologisk mycelium, fra forskellige sorter østershat, til ‘Lion’s Mane’ og ‘Shiitake’.

Køb dyvler

Køb mycelium

 

Her deler vi viden om at dyrke svampe

Open source og vidensdeling er en grundsten hos TAGTOMAT. Derfor afholder vi jævnligt forskellige kurser og events, hvor du kan blive klogere på svampe og svampedyrkning. Og vi har masser af gratis ressourcer her på siden og i vores digitale forum.

I vores forum huserer både nørder og nybegyndere. Her er masser af gode råd, pasningsguides, dyrkningsvejledninger og grønt fællesskab at hente.

Dyrk lige vores forum

Danish Upcycle by TAGTOMAT. Dyrk selv svampe svampekits er lavet af brugte mælkekartoner og isbøtter fra lokale caféer

Sug læring som en svamp – kom til kursus hos TAGTOMAT

Lær alt om svampe, når vi løbende afholder svampekursus i vores hovedkvarter og showroom på Jagtvej 59, København N. Under kurset laver vi vores egne dyrkningskit, og du får det og ekstra mycelium med hjem. Alle aldre kan være med! Vi glæder os til at se jer.

Kursus: Dyrk selv svampe

Dyrk selv svampe med ressourcegenbrug

Svampedyrkning er i sig selv det perfekte eksempel på cirkulære kredsløb, hvor ressourcer ændrer form og funktion. Myceliets fantastiske evne til at genkende sig selv som organisme, og hele tiden forandre sig efter vilkårene, er enestående. Og svampe kan nære sig ved organisk affald og genbruger gerne alt fra kaffegrums til aflagt halm.

Med vores dyrk-selv-svampe univers vil TAGTOMAT hjælpe naturen indenfor, og alle vores produkter til svampedyrkning er lavet med det cirkulære ressourcebrug for øje – ud fra vores designprincip, Danish Upcycle.

Upcyclingen sker både hos os og hos dig. Fx er substratet i vores SvampeBox med østershat mycelium pakket i en genbrugt mælkekarton, som vi har hentet hos den lokale Coffee Collective.

I stedet for at ende som affald, når mælken er blevet til café latte, får mælkekartonen nyt liv som beholder til mycelium og svampedyrkning derhjemme.

Og hvis du bruger din egen is- eller skyrbøtte til at dyrke svampe i dit gamle kaffegrums, omdannes både bøtte og kaffegrums til meningsfuld oplevelse og mad frem for at ende skraldespanden.