Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Frø à la TagTomat

Velkommen i TagTomats frøunivers! Dyk ned i vores frøkollektion, hvad end du vil dyrke blomster til dine bier, korn til dit brød, basilikum på altanen eller tomater på taget. Vi har samlet et spændende udvalg af kvalitetsfrø, dyrket under hensyntagen til natur og miljø, og fra vores breddegrader. Vi designer selv vores poser, og pakker frøene her på Nørrebro – enten i hånden eller på vores fine frøpakkemaskiner fra 1895.

Ønsker du større mængder frø eller frøvisitkort til din virksomhed, så kontakt os og hør nærmere.

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Kvalitetsfrø til din hjemmedyrkning

Hos TagTomat har vi sammensat et bredt sortiment af gode frø til din hjemmedyrkning. Det betyder konkret, at vi har udvalgt sorter, som bruges af seriøse hobbyavlere og gartnerier – med frø, der har en høj spiringsprocent. Mængden er tilpasset dit behov som hjemmedyrker, så du slipper for at have gamle frø liggende, der samler støv og med tiden forringes.

Se vores udvalg af frø i webshoppen

Lokale frø tilpasset vores breddegrader

Det er vores ambition at skabe en kollektion af lokalproducerede frø, fordi vi tror på, at en robust frøbank som er dyrket i vores klima med lokal DNA, vil give de bedste dyrkningsmuligheder og bidrage positivt til biodiversiteten. Samtidig med at frøene ikke transporteres langvejs fra, og har en masse fordyrende mellemled på vejen fra moderplante til din have. Det vigtigste for os, er at vores frø er tilpasset vores klimazones breddegrader – så du får god succes med din dyrkning!

Dele af kollektionen – nemlig vores, linser, bønner, ærter og chilier har vi allerede i dansk produktion. Samt vores kornkollektion som består af oprindelige, danske og økologiske kornsorter. Andre af vores spændende frø har vi indtil videre ikke kunne finde så lokalt, men vi udvikler løbende kollektionen.

Læs mere om de forskellige typer frø i vores frøunivers nedenfor.

God dyrkningslyst!

 

Et spændende udvalg af grøntsagsfrø

Vores grøntsagsfrø er udvalgt, så der er et rigt og spændende udvalg af forskellige grøntsager. Flere af vores frø kommer fra små familiedrevne virksomheder, der ikke har ressourcerne til at være certificeret økologisk. Derfor er det ikke alle vores frø, som har det røde ø-mærke, men alle frø er produceret med omtanke og hensyntagen for natur og miljø.

Samtidig får vi frøene fra producenter på vores breddegrader, så lokalt som muligt, så planterne er tilpasset vores lokale danske klima, og vi er ved at udfase F1-sorter i vores sortiment, så du selv kan høste frø til næste år.

 

 

Find viden og inspiration i vores mange infoartikler herunder

Blomsterblandinger

Bliver du også glad i låget af blomster, og vil du gerne have et summende mylder af liv i din have? Vi har sammensat forskellige blomsterblandinger, der består primært af hjemmehørende arter så vidt muligt høstet i Danmark. De kan vokse godt forskellige steder og er både en fryd for øjet og for naturen.

Vi har mange forskellige blomsterblandinger, der både tilgodeser insekter som bier og sommerfugle og dine dyrkningsforhold, fx skygge eller blæst. Vi sælger også en spiselig blomsterblanding, så du kan pynte din mad med et flor af blomster.

Se, hvilke blomsterblandinger vi har hjemme, i vores webshop.

 

Økologisk korn – både vårsæd og vintersæd

TagTomat er blevet bidt af at nørde korn både i egne haver og i skolehaverne. Der findes mange forskellige slags korn, og vi har både et udvalg af korn, du kan så om foråret og som du kan bruge som vinterafgrøder. Vores såsæd er for dig, der vil prøve kræfter med eget mel, selv dyrke halm til din svampedyrkning, lave et godt gammeldags neg til fuglene eller bare elsker de vajende aks i vinden og dine buketter.

Vores kornkollektion er en del af noget større, for korndyrkning har brødfødt verdens befolkning i flere tusind år og er en videnskab i sig selv. Derfor er kollektionen udviklet i samarbejde med foreningen Landsorten, der forædler korn og bevarer gamle sorter.

 

Krydderurter

Vi har udviklet et sortiment af krydderurter, og der er både noget til den solrige altan og den skyggefylde have, de mere gængse krydderurter og nogle spændende varianter.

 

Mikrogrønt

Mikrogrønt er små spirer, som du kan dyrke året rundt i din vindueskarm. Du høster planterne, mens de er på kimbladestadiet – altså når de kun har to blade, og derfor er de meget smagfulde. Vores økologiske frø til mikrogrønt er særligt udviklet til at give gode spirer, og de er testet for e-coli.

Da frø kommer med en madpakke, behøver du ikke jord til dyrkningen. Du har måske prøvet at så karse i vat? Vi bruger i stedet møllede hampefibre, som er økologisk dyrket, høstet og forarbejdet i Danmark. Hamp er desuden en nøjsom afgrøde, der ikke kræver meget vand, og i hampeproduktionen bruges hele plantens udbytte, lige fra frø og blade til støv og stængler.

 

Mikrogrønt - HampeBox

The Brown Bag Filling Machine – Frøken Bertha & Benny

Nogle gange pakker vi frøposerne i hånden, men ellers har vi anskaffet os et vaskeægte stykke victoriansk ingeniørkunst: The Brown Bag Filling Machine fra 1895. Vi har faktisk hele to styks: Frøken Bertha, opkaldt efter en gammel animationsserie (Skønne Bertha), og Benny. På den måde kan vi effektivt pakke dine frø, så den pris, du betaler, først og fremmest går til kvalitet.