Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Selvvandende plantekasser – gør det nemt at være grøn

Gør hverdagen grønnere med TAGTOMATs selvvandende plantekasser og helt uden besvær. Med selvvandende plantekasser passer din nye have nemlig næsten sig selv, og de kan bruges i ethvert miljø. Vi har plantekasser i alle størrelser og designer unikke grønne rum med selvvandende løsninger til både private og erhverv.

 

Kontakt os for en uforpligtende snak
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Hvorfor selvvandende plantekasser til dit grønne projekt?

Det er godt for dig: Med selvvanding kan du nøjes med at vande med en til to ugers mellemrum. Vandet fylder du i et stort reservoir, og så klarer jord og rødder resten. Det bliver simpelthen ikke nemmere.

Det er godt for planterne: Planterne styrer helt selv, hvor meget vand og næring de har brug for. De bliver med andre ord aldrig under- eller overvandet.

Det er godt for jorden: I og med, du ikke dagligt hælder vand direkte oven på jorden, undgår du at den falder sammen. Så din jord har det simpelthen bedre og mere luftigt.

Men hvorfor TAGTOMAT?

Danish Upcycle: Vores selvvandende plantekasser er lavet med miljøet for øje, og vi genbruger i videst mulig udstrækning efter vores Danish Upcycle princip. Fx er de store plastbaljer i vores største plantekasse genbrug fra storkøkkener (derfor dufter der til tider kraftigt af saftevand på hele værkstedet). De murerbaljer og afløbsrør, vi også bruger, er indkøbt fra eksisterende produktion, så vi kun aftager istedet for at merproducere.

Lokal kvalitet: Vores håndlavede plantekasser er produceret lokalt på Nørrebro. Vi bruger kun vores signatur-lærketræ, som fra naturens side indeholder beskyttende stoffer, og derfor ikke skal behandles.

Gør det sammen:  Et samarbejde med os begynder med en realistisk vurdering af dine ønsker og mål. Derfra designer og etablerer vi et helt unikt rum, og rent budgetmæssigt arbejder vi i alle størrelsesordener. Vi driver også gerne projektet videre med tilplantnings-workshops, undervisning, planteplaner, sociale årshjul og meget mere.

Gør det selv: Du kan også nøjes med lidt hjælp fra os, og selv stå for resten! Køb (eller byg selv) selvvandende plantekasser og download vores pasnings-guides og bøger helt gratis.

Hvor du går i skole

Grøn læring skal være tilgængelig for alle, og alle har plads til grøn undervisning. Sådan tænker vi her i TAGTOMAT. Så vi etablerer lærings- og skolehaver i alle størrelser og miljøer. Med vores selvvandende plantekasser har vi omdannet grå skolegårde og tomme tage til inspirerende undervisningsrum med plads til jord mellem fingrene og spirende læring.

Mere om lærings- og skolehaver

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Skolehave med selvvandende plantekasser skaber grønt fællesskab og grøn læring i Rådmandsgade Skoles skolegård
TAGTOMAT har skabt en grøn tagterrasse hos Miljøstyrelsen. Al beplantning er sat i selvvandende plantekasser. Her er medarbejder igang med en tilplantnings-workshop

Hvor du arbejder

Grønt er godt for sjælen og for både inde- og udeklima. TAGTOMAT kan forvandle ethvert rum, stort eller småt, ude eller inde, til en grøn oase med ro og ren luft til medarbejderne. Vi tilbyder også workshops og Greenbuilding, alene eller i forbindelse med etablering af grønt arbejdsrum.

Mere om grønne arbejdspladser og Greenbuilding

 

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Hvor du bor

TAGTOMATs selvvandende plantekasser er den perfekte måde at skabe grønt fællesskab i gården eller boligforeningen. Hvad enten I ønsker at starte et dyrkningsfællesskab, skabe mere biodiversitet på jeres fællesområder eller oprette et grønt forum omkring jeres altaner, kan vi hjælpe jer godt i gang.

Mere om grønne fællesrum

Kontakt os på:
Einfo@tagtomat.dk
M+4571991966

Selvvandende plantekasser skaber grønt fællesskab på kollegiet The Mark. beboere hygger sig under beplantnings-workshop.
Tagtomat skaber biodiversitet i byen med selvvandende plantekasser. Her sidder en bi på en lilla blomst.

Biodiversitet i byen med selvvandende plantekasser

Planter giver ikke kun hygge og farve, men bidrager også til et sundere bymiljø. Hvad enten du som privatperson dyrker grøntsager i din baghave, eller du som boligforening indretter fællesarealer med plantekasser, er du med til at skabe biodiversitet i byen.

Lige nu står vi overfor en decideret biodiversitetskrise, så hver en plante gælder! Du kan overveje at sætte planter og blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og insekter, i dine selvvandende plantekasser. Og i øvrigt skabe et miljø, der indbyder til liv.

Er du interesseret i selv at skabe mere biodiversitet i byen? Vi afholder løbende kurser på Jagtvej 59, inkl. frø, let forplejning og eksemplar af “Grow Like Tomorrow”.

Kursus: Fra beton til biodiversitet

Det smarte selvvandingssystem

Jamen, det lyder da meget godt, alt det med de nemme, selvvandende plantekasser… Men hvordan fungerer det lige?

Det er såre simpelt. Med et vandreservoir i bunden af den kasse, du planter i, kan rødderne selv suge det vand og næring, de har brug for, i det tempo de har brug for det. Så i stedet for at vande lidt dagligt, måske under- eller overvande, fylder du kun engang imellem reservoiret op med mange liter vand, og lader planterne styre resten.

tværsnit af selvvandende plantekasser med internt vandreservoir
Tværsnit af selvvandende plantekasser med eksternt vandreservoir

TAGTOMATs plantekasser har to forskellige versioner af selvvanding, et internt og et eksternt. Det første er det mest kendte, hvor en beholder med jord er placeret direkte oven på vandresrervoiret (og adskilt af fiberdug). I reservoirets top er der lavet huller, hvor jord og rødder kan trænge igennem ned til vandet. I den eksterne version er reservoir og jordbeholder adskilt fra hinanden og forbundet med længere rør med jord i.

Det er så enkelt, at du nemt selv kan lave en selvvandende plantekasse. Se selv her

Urban gardening med selvvandende plantekasser

Hele fundamentet for TAGTOMAT startede med en selvvandende taghave på et skraldeskur i en gårdhave på Nørrebro. Vi har med andre ord urban gardening i blodet, og vores ambition er at sprede frø og planter ud over så meget byareal som overhovedet muligt.

Hver en lille bygningssprække eller asfaltplet kan gøres grøn og hjælpe biodiversiteten på vej. Og enhver altan, tag eller baggård kan forvandles til en spiselig byhave og øge vores muligheder for selvforsyning. Jo flere, der kaster sig over at gøre byen grøn, des lysere er fremtiden. Derfor sælger vi selvvandende plantekasser! Det skal være så nemt som muligt for alle at være bybonde.

Mere om urban gardening

Taghaven der startede det hele.  Selvvandende plantekasser på taget af et skraldeskur på Nørrebro.