Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Det grønne fællesskab blomstrer hos Miljøstyrelsen

Sammen med medarbejderne i Miljøstyrelsen har TagTomat stået for etableringen af et nyt og inddragende tagterrassemiljø. De sammenbragte medarbejdere bruger haven til at lære hinanden bedre at kende og dyrke fællesskabet.
TAGTOMAT har skabt en grøn tagterrasse hos Miljøstyrelsen. Al beplantning er sat i selvvandende plantekasser. Her er medarbejder igang med en tilplantnings-workshop
Case: Indretning af tagterrasse hos Miljøstyrelsen
Ydelse:Rådgivning om design og indretning samt beplantning og drift, etableringsworkshop med tilplantning og medbyg af plantekasser, inspirationstur og teambuilding.
Partner/kunde: Miljøstyrelsen (SVANA)

Medarbejderne hos Miljøstyrelsen nyder frokosten på tagterassen. Foto: Kirstine Kiilerich.

Oven på en større sammenlægning af Miljøstyrelsens afdelinger fik medarbejderne for alvor brug for hjælp til at lære hinanden at kende på tværs af afdelingerne. For dem var løsningen et grønt fællesskab på tagterrassen på 5. sal.

Forinden sammenlægningen havde medarbejderne ved Naturstyrelsen været på en grøn inspirationstur og et teambuilding-arrangement, som TagTomat havde planlagt, og det gav dem ideen til at udnytte deres klassiske tagterrasse til at etablere et grønt fællesskab, der kunne bringe de sammenbragte styrelser tættere på hinanden på en utraditionel måde.

Gry Errboe, tovholder for vandingslauget, fortæller:

”Ideen om at skabe en taghave på 5. sal opstod blandt medarbejderne, der ønskede grønnere omgivelser og noget positivt at samles om. Ideen om at skabe et grønt og socialt fællesskab i form af en taghave blev imødekommet af styrelsens direktion. Taghaven er i dag et grønt åndehul, hvor styrelsens ansatte mødes for at spise frokost, og hvor de, som har lyst, aktivt deltager i pasningen af planterne.”

|||||||||

De engagerede medarbejdere står selv for driften af tagterassen. Foto: Kirstine Kiilerich.

Skaber nye relationer

Medarbejderne har taget rigtig godt imod taghaven, som er en stor succes. Faktisk har medarbejderne taget så meget ejerskab over deres fælles taghave, at de har organiseret et grønt driftslaug, hvor de i fællesskab passer plantekasserne og deres indhold. Derfor viste det sig også hurtigt, at det afsatte beløb til drift blev overflødigt, fortæller Gry Errboe:

”Taghavens vandingslaug tilbyder et frivilligt fællesskab, hvor grupper af medarbejdere passer taghaven på skift og er med til at skabe nye relationer på tværs af styrelsens afdelinger og etager. For mig er taghaven et meningsfuldt og positivt projekt, der skaber glæde i hverdagen.”

Medarbejdere i gang med at rydde op efter etableringsworkshoppen i 2016, hvor de selv var med til at bygge og tilplante plantekasserne.

Rent praktisk forberedte TagTomat tagterrassen med bænke og plantekasser, og i den sidste fase deltog medarbejderne i en fælles workshop. Her lærte de både at plante og passe de hjemmehørende og robuste, tilpassede arter, som alle er gode for biodiversiteten.

De rigtige planter

Klimaet på tagterrassen er udfordrende, da størstedelen af den er sydvendt. Det betyder, at der ikke er nogen skygge, at temperaturen kan blive høj, og at det blæser meget. Og det sætter begrænsninger for plantevalget.

TagTomat har derfor udvalgt vindstærke planter, der kan klare lidt af hvert til taghaven, og som trives godt i sol og varme omgivelser.

Etableringen af taghaven skete i etaper, og det er en model, som TagTomat ofte anbefaler. Det betyder, at 60-80% af budgettet bruges på etableringen, og de sidste 20% gemmes til at optimere og lave eventuelle tilpasninger senere i forløbet.

”Taghavens vandingslaug tilbyder et frivilligt fællesskab, hvor grupper af medarbejdere passer taghaven på skift og er med til at skabe nye relationer på tværs af styrelsens afdelinger og etager.” (Gry Errboe, tovholder for vandingslauget)

Middelhavsbed med lavendel, timian, citrontimian, humleoregano, vild merian og rosmarin. Foto: Kirstine Kiilerich.

 

Det grønne fællesskab hos Miljøstyrelsen har vist sig at have en anden uventet, men positiv effekt, som stifter af TagTomat Mads Boserup Lauritsen har lagt mærke til.

”Ét er, at de ansatte er super gode til selv at passe planter og plantekasser. Men det er første gang, vi har været med til at skabe et fællesskab, hvor ikke-rygende medarbejdere er begyndt at samle skodder op, fordi de tager så meget ejerskab over et fællesskab. Så bliver det næsten ikke større i min optik.”

 

Kontakt TagTomat, hvis du vil have et tilbud på en løsning til din arbejdsplads. Vi starter altid med et uforpligtende møde i vores showroom på Jagtvej 59, hvor du/I kan høre mere om vores erfaringer med “grønt” på arbejdspladser, og hvordan vi kan hjælpe.

Skriv til: info@tagtomat.dk eller Ring på: +45 71991966