Hent din webshopordre fredage kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Vi sender pakker 2-3 gange om ugen. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Capsicum annuum

Peberfrugt – Julietta – Tidlig frilandssort der giver sprøde røde snackpebre – Økologisk

En tidlig højtydende frilandssort, der er yderst robust og giver ca. 17 cm lange frugter. Frugterne modner fra mørkegrønne til glinsende røde med sprødt skind og sødt frugtkød.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

40

cm.

Rækkeafstand

50

cm.

Spiretemperatur

22
-30

Spiretid

10
-14

dage

Udviklingstid

130
-150

dage

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Kom såjord i en lille potte, som stilles i en bakke med noget vand og får lov at trække i ca 15 minutter. Frøene sås 1 cm dybt og dækkes med lidt fugtig jord. Stilles derefter lyst og varm - gerne minimum 22 grader, og med et plastlåg indtil de spirer. Efter spiring stilles de lyst og lidt køligere. Peber kan med fordel ompottes flere gange til en lidt større potte - første gang når planterne har vokset i omkring 1-1,5 måned - og hver gang kan de plantes lidt dybere end i den forrige potte. Det er vigtigt at potterne ikke vandes for meget, da de små rødder ellers kan rådne. Når nætterne er over 10 grader kan peberfrugtplanter udplantes til drivhus eller friland (alt efter hvilken sort det er). Skal de dyrkes i en potte, skal den nu rumme mindst 7-10 liter jord, da planten regulerer sin vækst efter, hvor meget jord du giver den at vokse i. Planterne kræver et varmt og beskyttet sted. Du kan regne med at høste peberfrugter fra august til oktober. Giv planterne gødning og sørg nu for rigeligt vand, da udbyttes ellers nedsættes. Man får en større høst ved at fjerne de første 7 blomster, således at planten har fået en god størrelse inden den skal begynde at producere frugter.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Peberfrugters primære skadevolder er snudebillen og bladlus.

Gode Naboplanter

Gode naboplanter til peberfrugter er kål, bælgfrugter, løg og urter. Derimod bør du ikke plante dem under samme tag med tomater, kartofler og auberginer, da de alle tilhører natskyggefamilien, som let kan påvirkes af de samme sygdomme.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Her lidt tips til den største høst af peberfrugter. Mange sorter af peberfrugt kan høstes og spises på forskellige stadier i deres modningsproces, som ofte kan ses ved at frugterne har forskellig farve alt efter hvor modne de er. Hvis du ønsker størst muligt udbytte, skal du plukke frugterne løbende før de er helt modne. Venter du til frugterne er helt modne, vil du samlet set få færre frugter, idet den nye udvikling af blomster vil gå i stå, når der er for mange frugter planten skal bruge energi på at modne. Men smag dig frem og find ud af, hvornår du bedst ønsker at høste dine peberfrugter. Kniber du de første 7-10 blomsterknopper af, vil du også høste flere peberfrugter gennem sæsonen.

Opskrifter og køkkentips

Peberfrugter er lækre både rå, stegte, bagte, syltede, i simreretter eller som dip. Lav eksempelvis fyldte peberfrugter i ovnen, hak dem i din dahl eller en cremet peberfrugtdip.

Historisk oprindelse

Peberfrugten er faktisk relativ ny i det danske køkken. Selvom den kom til Europa i 1700-tallet, var det først omkring 1960’erne at danskerne tog den til sig og den blev en udbredt spise i Danmark. Herefter gjorde de sig til på osteanretninger, i kødsovsen og som frisk grønt. Oprindeligt er peberfrugten fra Mellem- og Sydamerika, og det var Christoffer Columbus, der tog dem med til Spanien, hvorefter de blev populære i resten af Europa.