Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Porre – Pandora – Økologiske frø

En nem efterårsporre med mørkegrønt løv og et langt skaft.
N

Økologisk

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

10

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

18
-26

Spiretid

9
-18

dage

Udviklingstid

120
-170

dage

Levetid

Toårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir frøene indendørs i potter i en dybde af 1 cm. I starten af maj prikles (plantes) planterne om i større potter. Du kan også klippe toppen og roden lidt tilbage for at fremme væksten. Planterne udplantes sidst i maj/starten af juni, når man er sikker på at porren ikke udsættes for nattefrost. Jo større afstand du sætter mellem planterne, jo større vil porren vokse sig. Lav en ca 10 cm dyb rille i jorden, sæt planten i rillen og dæk med jord. Således udvikler porren det hvide skaft vi gerne vil have. Pasning: Porrer kan ikke lide at tørre ud, så sørg for at holde jorden fugtig. Hyp gerne dine porrer, så du får et længere hvidt skaft. Du hypper ved at dynge jord op omkring planten som en lille jordvold. Porren kræver ikke så meget, og er relativt nem at gro. Du skal muligvis tilføre suppleret næring og huske at vande.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Det er mest almindeligt at porren angribes af porremøl. Porremøllene lægger typisk æg før grundlovsdag i begyndelsen af juni og igen omkring juli-august. Hvis du venter med at planten ud til efter grundlovsdag, kan du forebygge de værste angreb.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Vidste du at

Høst: Sommerporrer kan høstes løbende, og du bestemmer selv, om du vil høste, mens de er slanke, eller du vil vente, til de er blevet lidt tykkere. Vinterporrer er frostsikre og kan blive stående i jorden hele vinteren. Så kan du høste i de perioder, hvor jorden ikke er frossen.