Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Champost og TagTomat produktudvikler sammen

30. januar 2018
Thy møder Nørrebro i ny spagnumfri så- og priklejord. Hvordan sikrer man de helt rigtige egenskaber i udviklingen af et nyt produkt? For Champost var løsningen at gå alternativt til værks og indgå et samarbejde med byhave-firmaet TagTomat - på tværs af landet, men med udgangspunkt i fælles værdier.
Skitse af vores have til Copenhagen Garden 2017

Resultatet af samarbejdet, Champost så- og priklejord, er nu på vej ud i butikkerne, hvor det står klar til forårssæsonen, der er rundt om hjørnet.

Med en stigende efterspørgsel på spagnumfri produkter, er så- og priklejorden fra Champost godt nyt på markedet. Jorden er udviklet i Thy og testet hos TagTomat på Nørrebro for at opnå de helt rigtige egenskaber sideløbende med den størst mulige naturbeskyttelse. Samarbejdet mellem Champost og TagTomat begyndte for et par år siden med udveksling af gode idéer, og har altså nu resulteret i det første fælles produkt i butikkerne.

Jeg kontaktede Mads for snart et par år siden, da jeg var meget fascineret af TagTomats værdier. Mads og jeg var straks på bølgelængde, og den første jyske muld kom hurtigt til hovedstaden. Jeg er ret vild med den slags samarbejder mellem virksomheder, hvor der ikke er så meget snak om penge, men mere om de gode idéer og værdier.

Nogle af de centrale værdier, der driver både TagTomat og Champost, er genanvendelighed og naturbeskyttelse, og det afspejler sig i den nyudviklede så- og priklejord. I forhold til de fleste andre så- og priklejorde indeholder jorden fra Champost ingen spagnum, og er derfor væsentligt mere miljøvenlig. De gode egenskaber fra spagnum har Champost formået at tilføre jorden ved at tilsætte en finkornet ler, kaldet vækst-ler (moler), som både holder på jordens fugtighed, skaber dræn og sørger for ilt til planten.

Spagnumfri så- og priklejord fra Champost

Spagnumfri så- og priklejord velegnet til forspiring

For Mads Boserup Lauritsen, indehaver af TagTomat, har den fælles produktudvikling ikke blot betydet, at der er kommet en mere optimal så- og priklejord i handlen. Samarbejdet har også været en øjenåbner for, at byhave-miljøet ikke blot er et Københavner-fænomen, men kan være vedkommende for folk med grønne fingre i hele landet:

Det er interessant at opleve, hvordan vores tilknytning til byhavemiljøet og byens bønder kan bruges til at teste og optimere et solidt danskproduceret produkt, som folk kan købe i hele landet. Det har været super spændende at hjælpe en god samarbejdspartner med at skabe nye produkter, og lur mig om det ikke er det første i en række af flere konkrete samarbejder.

Champost så- og priklejord er i handlen nu, og kan bl.a. købes på planteskoler og i havecentre landet over. Og selvfølgelig i vores webshop under bæredygtig jord.

Bliv inspireret til forspiring med mælkekartoner og Champost så- og priklejord

Om TagTomat
TagTomat udvikler skræddersyede grønne urban gardening projekter, rådgiver store boligforeninger, etablerer fælleshaver i det ganske land og leverer egenproducerede plantekasser, bænke og altankasser samt mobile messestande. TagTomat har i en årrække anvendt Champosts produkter i både udendørs og indendørs beplantninger og forhandler også Champosts produkter via hjemmesiden og showroom på Nørrebro.

Om Champost
Champost producerer og sælger organiske jordprodukter til hele Danmark. Kerneproduktet er jordforbedring, som består af komposteret og pasteuriseret hestemøg. Produktet består af 100% genanvendte materialer og er 100 % fri for ukrudt, kunstgødning og skadedyr. Det er godkendt til økologisk dyrkning og danner udgangspunkt for alle Champosts produkter.