I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Champost – Såjord – 10L

49,00kr.

Ikke på lager

Champost Så- og priklejord er helt uden spagnum, men alligevel porøs og velegnet til forspiring af dine frø og prikling af dine småplanter og stiklinger.

Champost er klar med 3. generation af spagnumfri såjord. De har fundet en lovende erstatning for spagnum, og har lavet en såjord med egenskaber, der ligger tæt op ad de spagnumbaserede produkter.

Når vi gerne vil undgå spagnum i jorden, er det fordi spagnum kommer fra moserne. Spagnum, som er en mos, gror umådelig langsomt, og derfor kan moserne ikke nå at vokse til i samme tempo, som vi høster spagnum. Ultimativt betyder det farvel til moserne og de planter, svampe og dyr, der er knyttet til denne særlige naturtype.

Når spagnum alligevel ofte bruges, er det fordi det giver jorden en helt særlig struktur og evne til at holde på fugt. Champosts hemmelige ingrediens til at erstatte spagnum i den nye såjord er ”komposterede planterester af nåletræ” – et 100% naturprodukt, lavet af genanvendte rester fra skovdrift. Sammen med komposteret pil og  Champost Jordforbedring, bliver det til en spagnumfri såjord med:

– lavt indhold af plantetilgængelig næringstoffer
– en let sur pH
– en god luftig struktur
– organisk ”slow-release” gødningseffekt – så stiklinger let kan gro i flere uger uden at løbe tør for næring.

Højde: 8cm
Bredde: 40cm
Længde: 25cm
Vægt: 15kg
Varenummer (SKU): CH_2018-01 Kategori:

Hvem er Champost?

Champost er en af Nordens første jordproducenter, der fremstiller jordprodukter gødet naturligt med komposteret og varmebehandlet hestemøg, og dermed minimerer indholdet af spagnum, så vi kan bevare vores moser og de særlige organismer knyttet hertil. Champost startede som champignonsproducent, og er derfra eksperter i hestemøgets gode egenskaber. Nu dyrker Champost ikke længere svampe, men hestemøget får de stadig fra de lokale rideskoler i Thy, og varmebehandlingen sikrer, at det er fri for ukrudtsfrø, svampesygdomme og skadedyr.

Champost går ind for bæredygtig gødning og jordforbedring, og har opnået EU blomsten, som tildeles produkter, der lever op til miljøkrav, høj kvalitet og hensyn til miljøet. I TagTomat deler vi de samme ønsker om bæredygtighed, og derfor forhandler vi kun Champost.