I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.
Tilbud

(m)Uldgødning = 100 % fåreuld = 100 % naturlig gødning

99,00kr.225,00kr.

100 % Fåreuld = 100 % naturlig gødning = (m)Uldgødning

Naturlig plantegødning lavet af forarbejdet og varmebehandlet dansk fåreuld.

Indhold:

Ca. 450 g (m)Uldgødning i en 1 liters mælkekarton.

Ca. 1 kg (m)Uldgødning i en 2,5 liters isboks.

Ca. 2 kg (m)Uldgødning i en 5 liters isboks.

 

Fra får på græs til (m)Uldgødning for dine planter

Tæt på Skanderborg går familien Hedegaards lam og lever et liv på græs. Om sommeren sørger fårene for naturpleje på enge og naturarealer, og om vinteren græsser de på nærliggende græsmarker.

Fårene giver det lækreste saftige lammekød, og efter et aktivt liv på græs er deres uld for beskidt til at bruge til fx garn. Derfor ender fåreuld i andre sammenhænge ofte som et spildprodukt, men ikke længere. Efter en nænsom forarbejdning og varmebehandling hos Hedegaard Lam, er ulden i denne beholder omdannet til en god organisk plantegødning. Vi kalder produktserien (m)Uldgødning. Hos Hedengaard Lam kommer ulden igennem en speciel pelleteringsmaskine, hvor ulden forarbejdes ved tilsætning af vand og en efterfølgende varmebehandling gør produktet klar til brug.

Uldgødning bruges allerede i vid udstrækning i bl.a. Tyskland og Østrig – og nu kan du også lege med.

Denne uldgødning er godkendt til salg i Danmark af både Fødevarestyrelsen og Landbrugsstyrelsen.

Uldgødnings mange gode egenskaber

Uldgødning indeholder rigtig meget kvælstof (N), som planterne har særligt brug for under deres vækst. Faktisk indeholder uldgødning ca. 10 gange så meget kvælstof som hestegødning. En fordel er også, at uldgødningens næringsstoffer bliver frigivet langsomt til planterne, i takt med at jordens mikroliv nedbryder ulden, og der er derfor mindre risiko for overgødskning. Det tager ca. 6-10 måneder før alle næringsstofferne er frigivet, og du behøver derfor kun at gøde haven, altankassen eller dine blomsterkrukker en gang om året.

Mens ulden nedbrydes holder det på fugten i jorden, lidt ligesom en svamp, og kan hjælpe med at forhindre udtørring af dine krukker og altankasser.

Uldgødning har en høj pH-værdi på omkring 9, og der er derfor mindre behov for at kalke jorden.

Det siges at snegle ikke bryder sig om overfladen på uld, så du kan prøve at dække din jord med striber af uld og se om det kan holde de værste snegleangreb væk fra din køkkenhave. Uldgødning er vores bedste bud på en miljøvenlig måde at bekæmpe snegleangreb i haven. Bemærk at ulden bedst omdannes til gødning, når den ligger nede i jorden.

Bemærk at uldgødning ikke egner sig til gødskning af surbundsbede, med eksempelvis blåbær eller rododendron.

Anvendelse som gødning

Uldgødning kan bruges på flere måder. Det kan nemlig både bruges som organisk gødning til planter, til vinterdække og sneglebekæmpelse. Uldgødning finder primært anvendelse udendørs, men kan også bruges indendørs. Men bemærk at ulden kan lugte lidt. Generelt afhænger den mængde uldgødning du skal bruge i høj grad af, hvilke planter du vil dyrke, samt hvor næringsrig din havejord er.

Vi plejer at anbefale 1 kg gødning til 10 m2 køkkenhave. I skemaet herunder giver vi bud på dosering af gødning til forskellige grøntsager og urter i en almindelig havejord.

Anbefalet gødningsdosering pr m2
Kål og porre 220 g
Tomater og salat 180 g
Kartofler og gulerødder 110 g
Bærbuske 100 g
Blomster og urter 95 g

Ved såning

Læg et lag uldgødning i bunden af din så-rille, når du sår. Drys det ud i et tynd lag og læg evt. lidt jord oven på uldgødningen, så du kan se, hvor du sår dine frø.

Ved udplantning

Læg et lag uldgødning i bunden af dit plantehul. Mængden afhænger af, hvor store dine planter er, men som tommelfingerregel er en lille håndfuld passende til de fleste kål-, tomat- og agurkeplanter.

Ved gødning af eksisterende planter

Du kan enten strø uldgødning ud på jorden og vende det nænsomt ned i det øverste lag, eller grave små fordybninger, hvor du lægger et par håndfulde uldgødning.

Vinterdække og sneglebekæmpelse

Du kan bruge din uldgødning som vinterdække og samtidig holde snegle væk fra dine bede. Vi kan ikke love at alle snegle vil forsvinde, men vi har observeret at de ikke kan lide at kravle på ulden, og at de derfor søger andetsteds hen.

NPK-værdier i uldgødningen

NPK
Nitrogen (N) – Kvælstof 10,93 %
Phosfor (P) 0,05 %
Kalium (K) 3,3 %
Svovl (S) 2,5 %
Højde: 15cm
Bredde: 15cm
Længde: 15cm
Vægt: 1kg
Varenummer (SKU): 2022-04-12 Kategori: Tags: ,