Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Grow Like Tomorrow – BogTomat #2

Et ændret forhold til vores fødevarer er helt centralt, hvis vi vil skabe en bæredygtig fremtid med plads til både natur, klima og mennesker. ”Grow Like Tomorrow” viser vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer. Med bogen får du en kombination af ekspertviden, fortællinger om de inspirerende fødevareproducenter, som allerede er i gang, og værktøjer til at starte transformationen i din nære hverdag, så vi sammen kan sprede forandring som frø i luften.

På siden her finder du lidt om bogens tilblivelse og tilknyttede projekter. Nogle af indlæggende er skrevet imens bogen var undervejs, (hvis du undrer dig over det prospektive sprog), og du kan bl.a. se vores video til den crowdfunding-kampagne, som sikrede bogens tilblivelse.

Bogens indhold: Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer

Bogens indhold afspejler den alsidighed, vi er sikre på er nødvendig for at skabe en bæredygtig fremtid. Det er helt med vilje, at bogens undertitel er “Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer”. Der findes ikke én rigtig løsning, og alt fra små lokale virksomheder, der reducerer længden af den fysiske vej fra jord til bord, til de grønne fællesskaber, som danner rammen om vores forståelse for naturen og forhold til vores fødevarer, spiller en vigtig rolle.
“Grow Like Tomorrow” samler viden, inspirerende eksempler og konkrete guides, som tilsammen danner grobund for handling og forandring.

Bogens forfattere repræsenterer et bred felt af eksperter – teoretikere såvel som praktikere – der kan belyse problemstillingerne oppe- og nedefra, og du vil også blive præsenteret for inspirerende producenter, som allerede er i gang med omstillingen. Ved at dele deres historier håber de at skabe opmærksomhed omkring fødevarernes vej til bordet og måske endda give dig mod og lyst til selv at tage springet og starte et af fremtidens landbrug eller produktionssystemer.
Sidst, men ikke mindst, er bogen (i bedste TagTomat-stil) spækket med gode råd og gør-det-selv-guides, som vil klæde dig på til at handle og aktivt tage del i omstillingen, og så er  bogen udgivet under en Creative Commons-Licens. Det betyder, at du frit må dele bogens indhold (så længe det ikke er med kommercielle formål og selvprofit for øje), og at den også findes som gratis e-bog.

Køb dit eksemplar af bogen her

 

“Tour de Grow Like Tomorrow” – Fokus på grønt iværksætteri

I efteråret 2022 tager ‘Grow Like Tomorrow’  på turné. Her får 15 gymnasier/erhvervsuddannelser en temadag i selskab med TagTomat samt Nabo Farm og Bugging Denmark, der alle er med i bogen som gode eksempler. Målet med temadagen er at styrke fagenes udvikling og elevernes mod på grønt iværksætteri inden for fødevarer, cirkulære energistrømme og grønne produkter.

Projektet er blevet til som et samarbejde med Friluftsrådet og Frederiksborg Gymnasium, og det er støttet af Undervisningsministeriets iværksætterpulje med grønt fokus på tværs af vores ungdomsuddannelser. Se evt. mere om projektet på Friluftsrådets hjemmeside her.

|

Undervisningsmateriale à la Grow Like Tomorrow

Som en del af projektet udvikles forskellige videoer og undervisningsmateriale, som lærerne kan bruge før/efter temadagen og dermed folde den ud til et længere forløb.
Alle de deltagende skoler modtager som en del af undervisningsmaterialet nogle eksemplarer af den trykte bog, så de spændende artikler, guides og andre gode cases, kan bruges i undervisningen. Bogen kan også downloades som pdf ved at trykke på knappen herunder:

Download dit undervisningseksemplar som pdf her

Bogens tilblivelse

Det blev en lang rejse fra idé til færdigtrykte bøger. Og bogen blev måske nok lidt tykkere, end vi først havde regnet med. Her nedenfor kan du se vores indledende tanker om bogprojektet i den video, der kickstartede vores crowdfunding samt læse lidt mere om rejsen til den endelige bog.

Om crowdfunding-processen

Inden bogen var færdig, var det muligt at forudbestille den (sammen med forskellige rewards) via en crowdfunding-kampagne hos Coop Crowdfunding. Her ses indlægget fra, da vi kom i mål:

Tak til alle, som har støttet vores crowdfunding-kampagne. Det lykkedes at komme i mål, og sammen med støtten fra Realdania har vi nu midler til de udgifter, der skal dækkes, for at vi kan give dig den bedste formidling og samtidig producere bogen på bæredygtigste vis: Aflønning af forfatterne, tryk på et dansk trykkeri, midler til professionelt layout med grafik, som gør problematikkerne letforståelig, udgifter til redaktion og korrektur af indholdet – og måske produktion af tilhørende videoguides, som gør det endnu nemmere at komme godt i gang selv.

Alle, som har støttet bogens tilblivelse, bliver naturligvis krediteret i bogen.

Vi knokler derudad med redaktion, skriblerier og layout, og vi glæder os til at kunne vise dig det færdige resultat.

Fik du ikke forudbestilt din bog via crowdfunding, så husk at du stadig kan købe den via vores webshop.

GRØN FRONT!
Mads og hele holdet bag TagTomat

Hvor og hvornår udgives bogen?
Vi arbejder i TagTomat generelt efter open source-principper, og bogen udgives derfor under en Creative Commons-licens. Det betyder, at bogens indhold – ud over de trykte bøger – også vil være frit tilgængeligt på vores hjemmeside som pdf til fri afbenyttelse (til ikke-kommercielt brug) for at skabe flest mulige ringe i vandet.

Oprindelig tidslinje for tilblivelsen af bogen ‘Grow Like Tomorrow’

Opdateret tidslinje for projektet 2021:

Som med så meget andet sidste år har corona betydet en del forsinkelse ift. den oprindelige tidsplan. Med forbehold for den uforudsigelige verden vi lever i for tiden, ser tidsplanen derfor nu sådan ud:

Februar-april: Sidste layout
Maj-juli: Korrektur og klargøring til tryk
August-september: Tryk og udgivelse

Releasefest og  -middag kommer, når corona engang tillader det igen.

Hvordan kommer bogen til at se ud?
Det er, som ved den første bog, RamaStudio, der skal lave layout og grafik. Vi er sikre på, at de vil give bogen den markante, formidlende og flotte grafik, I som læsere fortjener, og vi går som minimum efter, at bogen også bliver nomineret til en Danish Design Award, som vores første bog blev det tilbage i 2017. Du kan på billederne nedenfor se grafikernes udkast til layout for bogen. Og så kan du downloade vores første bog gratis via vores webshop

Bogens layout – en smagsprøve

Det endelige layout til artikler og guides bliver cirka således. Endelig version pr. 12. februar 2021.

 

Se bogens indholdsfortegnelse her

Vi justerer løbende bogens indholdsfortegnelse, efterhånden som vi får mere og mere indhold på plads. Bogens indhold bliver en god blanding af artikler skrevet af forskellige eksperter, inspirerende casebeskrivelser og konkrete guides, så du selv kan komme godt i gang og være med til at transformere vores fødevaresystemer.

Klik på sektionen her og se indholdsfortegnelsen til “Grow Like Tomorrow”.

Få et sneak-peak 

Vi glæder os til løbende at præsentere dig for teasere, nyheder og andet godt fra bogen. Du kan allerede nu læse om vores gode venner hos Nabo Farm, som er den første case, vi præsenterer fra bogen! Hvis du ikke allerede får det, så kan du også skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor vi udover nyt fra bogprojektet, kommer med andre gode historier og grønne tips 1-2 gange/mdr.

 

0.0 Grow Like Tomorrow – Indholdsfortegnelse

0.0 Grow Like Tomorrow – Indholdsfortegnelse

Her kan du se, hvordan indholdsfortegnelsen til vores kommende bog “Grow Like Tomorrow – Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer” ser ud på nuværende tidspunkt. Vi opdaterer løbende indholdsfortegnelsen efterhånden, som vi får de forskellige bidragsydere og indlæg på plads. Hvis du synes, det lyder spændende, så forudbestil din bog her