Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Opgave 1.4: Naturlig og kulturel selektion

4. april 2020
Denne opgave hører til TEMA 1 i vores Undervisningspakke til fjernundervisning og klasseundervisning. God fornøjelse!
Havedesign til urbane haver

Forskellige organismer er tilpasset forskellige miljøer, som karakteriseres af forskellige abiotiske og biotiske faktorer. Planterne har selv tilpasset sig gennem en lang evolutionsprocess, og samtidig har vi forædlet afgrøderne i generationer.

Opgave 1.4a:
Observer dit nærområde (din have eller altan) og beskriv de abiotiske forhold: vind, lysforhold og jordbund. Hvor kan du så de frø, som fulgte med undervisningspakken? (Undersøg hvilke forhold de gror bedst under).

Opgave 1.4b:
Forklar forskellen på naturlig og kulturel selektion. Hvordan har vi gennem tiden forædlet kulturafgrøder fra vilde planter? Hvordan har planter tilpasset sig selv? Hvilke faktorer skal vi overveje, når vi selv vil dyrke forskellige planter (hvilke forskellige forhold er planter tilpasset til)?

Opgave 1.4c:
Undersøg begrebet biodiversitet: Hvad betyder biodiversitet? Hvordan kan vi skabe mere biodiversitet – i naturen og i byen?