Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Opgave 2.2: Carbonkredsløbet

4. april 2020
Denne opgave hører til TEMA 2 i vores UndervisningsKit til fjernundervisning og klasseundervisning. God fornøjelse!

Carbon (kulstof) findes på forskellige former: som organisk stof (i kulhydrater i levende organismer), som gas i atmosfæren (CO2) eller i havvandet som hydrogencarbonat i havet (HCO3-). Når planterne laver fotosyntese omdanner de atmosfærisk carbon til kulhydrater, og når dødt organisk materiale nedbrydes, frigøres der CO2. Sådan cirkulerer carbon rundt i et globalt carbonkredsløb.

Opgave 1a:
Sæt pile på tegningen, som markerer hvordan carbon/kulstof omdannes og bevæger sig rundt mellem puljerne i kredsløbet. Hvis du ikke har en printer, kan du tegne dit eget carbonkredsløb med pile og det hele.

Opgave 1b:
Forklar hvad der sker, når vi forstyrrer balancen i carbonkredsløbet? Er der nogle ting, vi selv kan gøre for at få bundet mere CO2 fra atmosfæren (og dermed modvirke klimaforandringerne)?