I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2020-05-05 | Inspiration fra et vestjysk minilandbrug | Undervisningspakker | Køb vores bog i forsalg

5. maj 2020
Coronakrisen har givet anledning til en "grøn genstart". I den forbindelse sætter vi tænderne i bæredygtige fødevarer med vores kommende bog, "hjælpepakker" til din fjernundervisning samt inspiration fra Økotopen

Kære ven af TagTomat

Flere er (heldigvis) begyndt at snakke om, hvordan vi kan komme videre med at udvikle samfundet i en bæredygtig retning, både under og efter coronakrisen. En “grøn genstart”, så at sige. Et bæredygtigt forhold til vores fødevarer er her helt essentielt for os i TagTomat. Som en del af vores tanker har vi siden sidst udviklet en del nye undervisningspakker. Find dem nederst i nyhedsbrevet eller ved at trykke her.

Tak til alle ansatte og kunder

Den sidste måned i TagTomat har været meget hektisk, og alle ansatte har løftet en stor tørn, for at I som kunder kan være glade og tilfredse. Jeg er stolt over at have et godt hold, hvor kollegaer tager sig tid til at passe på hinanden, også selvom det hele har ramt TagTomat som noget af en mavepuster. Vi har tabt bolde på gulvet og fået samlet de fleste op, men enkelte er forsvundet mellem stolene. Har din bold, kære læser, været en af dem, som vi ikke har fået håndteret på en god måde, vil jeg gerne beklage – vi har gjort det så godt, vi kunne.
Jeg vil gerne takke alle samarbejdspartnere og kunder, som har købt ind i vores webshop og fysiske butik. Uden alle jeres køb, store som små, var vi ikke kommet igennem første fase af coronatiden på en lige så god måde.
Og stort tak til de i skrivende stund 42 backers, der har finansieret de første knap 20% af crowdfunding-kampagnen.

Bogens fokus – køb i forsalg:

Siden sidste nyhedsbrev er vi for alvor kommet mere ind i, hvad bogens kerne skal være. Vores nuværende fødevaresystem sætter både natur og klima under pres, og som forbrugere og byboere bliver vi mere og mere distancerede fra de første trin i madens vej til bordet. Men sådan behøver det ikke at fortsætte, og det er netop dét, vores kommende bog handler om.

Du kan gøre bogudgivelsen mulig på en af følgende måder:

1. Skyd genvej og køb en eller flere udvalgte rewards i vores webshop.
2. Se det fulde udvalg af de 12 rewards på IDA’s crowdfunding-platform, og køb bogen i forsalg der. Du skal bruge din Nem-id for at gennemføre købet.
3. Spred vores kampagneside til alle, du kender. Her opdaterer vi løbende med indhold og nyheder, så det er stedet at gå i dybden med projektet.
Hvis du endnu ikke har gjort det, håber vi, at du har lyst til at købe bogen i forsalg eller dele vores kampagne i dit netværk og dermed være med til at sikre, at vi har midler til tryk, aflønning af bidragsydere m.v. Mange bække små, gør en stor å, og dit bidrag vil blive virkelig værdsat. Lad os sammen få spredt viden og inspiration til at skabe en grøn fremtid! Den billigste reward er e-bogen til en 50’er.
Vi tror på, at der skal flere løsninger til, og derfor har bogen undertitlen “Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer”. I dette nyhedsbrev kan du læse om endnu et af de inspirerende eksempler, som kommer med i bogen: Økotopen – et minilandbrug i Vestjylland.
Grøn front!
Mads & hele holdet bag TagTomat

 

P.S. Vi har nu åbnet vores fysiske butik med visse forholdsregler og kun tre kunder ad gangen. Vi får onsdag den 6. maj gode tomatplanter, agurker m.m. fra Gartneri Toftegård til salg.
P.P.S. Vi sender dog ikke planter med GLS, så hvis du bor et andet sted i landet, synes vi, du skal bruge din lokale planteskole.

Forsalg af “Grow Like Tomorrow”

Grow Like Tomorrow - Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer - Køb i forsalg
Køb 1 af 4 udvalgte rewards i vores webshop. Eller 1 af 12 rewards via vores crowdfunding hos IDAPå IDA’s hjemmeside, kræver EU’s hvidvaskningsregler at du bruger din Nem-id til at identificere dig med. Du bliver krediteret i bogen og får e-bogen en måned før alle andre ved køb i forsalg!

6.3 Minilandbruget Økotopen: Bæredygtighed i praksis

6.3 Minilandbruget Økotopen: Bæredygtighed i praksis
Det økologiske og regenerative jordbrug Økotopen bryder med konventionel landbrugsproduktion – og inspirerer til nye måder at dyrke, kommunikere og forbruge på.
Læs den anden teaser fra vores kommende bog “Grow Like Tomorrow – Vejen til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer”, og bliv inspireret til selv at tage springet…

Undervisningspakker og fjernundervisning

Undervisningspakke tema 1-4: Mikrogrønt, løg, solsikker og blomsterhav
For at hjælpe undervisningen på vej i disse tider har vi lavet undervisningspakker med fem temaer til grøn undervisning i daginstitutioner og indskoling samt kits til fjernundervisning i udskolingen. Find videoguides og mere info på tagtomat.dk/undervisningspakker og tagtomat.dk/fjernundervisning.

Plant flere planter i samme potte!

Stor krukke til skygge - v1 - ø50 cm
Planter kan fra naturens side bedst lide at vokse sammen, og du kan sagtens efterligne dette samspil i dine krukker. Vi har lavet nogle forskellige eksempler, som du kan bruge som inspiration.
Find sammenplantninger til store og mellemstore krukker og til både sol, skygge og vind.
Grow Like Tomorrow - coverbillede