I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2021-02-12 | Tid til forspiring | Nye tomatfrø | Gode aktiviteter i vinterferien

12. februar 2021
Vi har rykket kontoret ud i butikken, så vi kan nyde den blege vintersol, og her arbejder vi på højtryk på at få bogen færdig og på en ny frøkollektion! Få tips til forspiring og hjemmeskole her, mens du venter på frøene

Kære ven af TagTomat

Vi håber, du er landet godt i det nye år trods corona og restriktioner. Som andre i detailhandlen har vi jo lukket for vores butik, men du kan stadig købe ting og sager over webshoppen – enten til forsendelse til dig eller til afhentning som ‘click and collect’ hos os på Jagtvej 59, 2200 Kbh N.
I stedet for butikslokale har vi omdannet det forreste rum til solrigt kontor og udviklingslokale for vores nye frøkollektion, som skal pakkes af vores frøpakkemaskine – der nu er blevet døbt Frøken Bertha. Vi glæder os meget til at vise dig kollektionen, og det hele skydes i gang med en crowdfunding-kampagne i næste uge. Mere info om den i næste nyhedsbrev.
I mellemtiden kan vi dog ikke vente med tomatfrøene, for det er NU, at du skal i gang med at forspire dine tomatplanter! Derfor kan du finde gode kvalitetsfrø med høj spiringsprocent i vores webshop og en lille guide til din forspiring længere nede.
Nu hvor vinterferien står for døren, har vi også samlet inspiration til lærerige og meningsfulde aktiviteter, du kan lave med dine børn. Se mere om vores hjemmeskole længere nede.
Grøn front!
Mads og resten af Team TagTomat
P.S. Til jer, der har forudbestilt vores bog, så er vores grafiker nu godt i gang med at lægge sidste hånd på layoutet, og så mangler der ellers bare sidste korrektur og tryk. Du kan se et udklip af layoutet øverst her og lidt flere billeder i et galleri med fire billeder på www.tagtomat.dk/glt.

Gode økologiske tomatfrø til din dyrkning

Gul cherrytomat - "Esterina" F1 - økologiske frø
Du kan nu finde fem forskellige tomater i vores webshop. Frøene er kvalitetsfrø med en meget høj spiringsprocent – de samme frø, som professionelle gartnere bruger. Mængden af frø i posen er tilpasset dit behov som hjemmedyrker. Så du får en god dyrkningsoplevelse og undgår at have en masse frø tilovers, som samler støv og forringes.

TagTomats hjemmeskole

TagTomat's hjemmeskole
Vi har lavet en række forskellige hjemmeskolekits til dig, der gerne vil lave nogle meningsfulde og lærerige praktiske aktiviteter med dine børn. Her kan I lære noget om naturen, og om hvordan vi kan passe bedre på vores ressourcer.

Tips til din forspiring og DIY-potter

Champost så- og priklejord. Spagnumfri og god til forspiring|
Du behøver ikke alle mulige fancy anordninger til forspiring, men kan sagtens lave dem selv. Se eller gense videoen her, hvor vi giver tips til smarte måder at genbruge materialer fra husholdningen til forspiring af fx økologiske chilier og tomater.

Ny jord til din forspiring

Champost - Så- og priklejord - 10L
Når du skal forspire, skal du bruge jord uden for meget næring. Frøene har nemlig deres egen madpakke med, og for meget næring kan endda “brænde dem af”.
Vi har netop fået et kæmpe læs af Champosts nye såjord på lager og glæder os til at sætte en masse tomatfrø til forspiring.
Hjemmeskolekit til læring om bier, blomster og bivokswraps:
HjemmeskoleKit-1_1800px_web