I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2021-12-18 | Nyt frøposedesign | TagTomat i Børsen | Årene der kommer med Danish Upcycle

18. december 2021
God jul - Vi klør på med nye frø
adventskonkurrence-4-frøposer_1800px-web

Vi inspireres af fortiden og ser frem mod lysere tidere

Om lidt er det årets mørkeste dag, og 2021 har på alle måder været et skørt og forunderligt år. På godt og ondt er TagTomat blevet skåret til, og udover at vi nok venter lidt med at lave fysiske kurser i vores lokaler, så fortsætter vi vores planer for vores frøunivers, og dertil kommer der et undervisnings- og udvidet svampeunivers til foråret 2022.
Nyt posedesign for Frøkollektion 2022
Vi er i gang med at få frø hjem fra nye spændende leverandører, og har længe gået rundt om den varme grød ifht. om vi skulle køre posedesign i 2022 i ny stil, eller fastholde 2021 looket. Pilen pegede på et redesign, da vi konstant bliver ved med at tage de 100 gamle poser frem, som vi er kraftigt inspirerede af, og derfor kan I herover se hvordan nogle af vores nye poser vil se ud. Vandmærket i bunden af poserne er et aftryk fra graveringerne på vores frøpakkemaskiner, og vi glæder os til at vise jer bagsiderne i det nye år, hvor vi blandt andet introducere QR-koder på alle vores nye emballager.
Fremtidige produkter, nyhedsbreve og ‘rabat’kuponer:
Vi kan se at I, kære læsere, er gode til at åbne og læse vores nyhedsbreve, men at knap så mange klikker sig videre til vores produkter og forskellige kampagner vi laver.
Vi tolker det som at I er interesserede i hvad vi laver, men at nyhedsbrevene ikke er jeres primære kanal til køb af vores produkter. Vi har derfor i dette, og fremtidige nyhedsbreve, tonet salgsdelen ned, informationsniveaut op, og så tænker vi at I godt ved at vi har en webshop, hvor der løbende lægges varer ind.
I finder produktnyheder, og info om åbningstider mm. nederst i nyhedsbrevet.
Når det er sagt vil vi stadig fortælle om produktnyheder og andre sjove tiltag, men istedet for at give rabatkuponer mm., vil vi give “få det her med hvis du køber for over 300 kr.” kuponer til jer.
Til og med januar 2022 vil denne kupon “Godt-nytår-2021” give lidt ekstra i forsendelsen ved køb på over 250 kr. for jer læsere af nyhedsbrevet. Tast den ind som kupon når I gennemfører et køb.
Fremtiden for TagTomat som firma – årlig omsætning på 25 mio kr?:
De sidste to år har i særdeleshed været udfordrende, men takket være dygtigt personale, gode kunder og vores samarbejdspartnere står vi på tærsklen til en ny æra. Hvis du er interesseret i at læse den lidt længere fortælling, og om vi mon når en årlig omsætning på 25 mio kr, så læs denne gode artikel fra Børsen Bæredygtig fra den 30. november i år: Fra Tomatkassen råber han kæmpesektor op
Tak for i år, rigtig god jul og godt nytår ønskes i alle på vegne af team TagTomat.
/Mads Boserup Lauritsen, stifer mm. i TagTomat
Frøtopmøde december 2021 hos TagTomat
Frøtopmøde for Frøkollektion 2022 og frem
Den 2. december havde vi besøg af en garvet flok frønørder. Igennem et par gode og intense timer fik vi talt os igennem hvad TagTomat skal fokusere på og ikke mindst udvikle af samarbejdsformer for at komme hen i mod at få skabt et lille frøfirma med fokus på Frøstabile (såkaldet Open Pollinated) grøntsagssorter, arvesorter og andet godt, med potentiale for frøavl i lille skala i Danmark. Måske der er potentiale for vores næste bogs emne, som afløser til Grow Like Tomorrow (GLT)?
Jeg er stolt over at følgende fire personer, udover Mathilde og Anna fra TagTomat var med til mødet, her nævnt fra højre på ovenstående billede:
Yen Egebak: Fuldtids grøntsagsdyrker på Sydvestfyn.
Udover at være meget aktiv i sin grøntsagshave, deler Yen ud af sin viden på Instagramprofilen @apple_acres_dk. Og så kan du læse lidt om Yen og hendes 14m3 store regnvandreservoir i GLT på side 63.
Bjarne Højlund: Manden bag Bjarnes Frø & Planter i det vestjyske
Hvis du har købt tomat- og chili- og andre frø på nettet, er du helt sikkert stødt på Bjarnes webshop på https://www.barney.dk/. Udover frø sælger Bjarne også alt muligt brugbart såsom tunneldrivhuse, vandingsudstyr og grolamper. Udover 15 års erfaring i frøbranchen, er Bjarne uddanet væksthusgartner og laver fantastiske chilliplanter med vindstyrke 5-17 !!
Peter Norris: Et selvforsynende orakel
Peter kan virke som en supermand når det kommer til selvforsyning. Peter har siden midten af 1980’erne dyrket grøntsager til sin familie, så de stort set hele året har været selvforsynende. Udover at være dygtig til formidling og dyrkning, så kan Peters tilgang til dyrkning året rundt helt sikkert inspirere de fleste. Du kan læse mere om Peter i GLT
på side 160-165 samt regnvandsopsamling på side 62. Eller på hans blog https://peternorris.dk/
Signe Schrøder: Formand for Praktisk Økologi, haveentusiast og iværksætter
Hvis du er medlem af Praktisk Økologi, er du helt sikkert stødt på Signe. Til daglig driver Signe, med sin mand Mads, Bjerregården mellem Ringsted og Holbæk, hvor de arbejder på at få et velfungerende ciderri og oplevelsesunivers op at stå. Du kan læse mere om Signes virke i GLT side 198-203, eller i hendes kommende havebog. Læs mere om Signes projekter på https://www.bjerregaarden.dk/

GaveBox – SvampeBox 1L, FrøBombe og 3 x Blomsterblandinger

GaveBox
Vi har sammensat en skøn gavebox til nysgerrige sjæle, der holder af svampe og grønne projekter. Du får 1 x SvampeBox 1L, 1 x æske med FrøBomber og 3 x forskellige blomsterblandinger.

DyrkningsKit – Østershatte (og mikrogrønt)

DyrkningsKit - Østershatte
Med denne version af vores DyrkningsKit får du alt, hvad du behøver for at komme i gang med at dyrke dine egne Østershatte på hampefibre eller kaffegrums – undtagen bøtten – den skal du selv upcycle fra dit restaffald.
Du kan også bruge hampefibrene til at dyrke mikrogrønt i.

Åbningstider på Jagtvej 59 frem til jul:

Lørdag og søndag kl. 10-16
Mandag-onsdag: 10-18
Torsdag den 23.: 10-15

Forsendelse:

Vi har sidste afhentning den 22., men PostNord anbefaler at sidste forsendelse sker den 21. Vi får ikke afhentet pakker mellem jul og nytår.
TagTomat_Børsen_IMG_20211130_104445633_1800px-web
facebook twitter instagram linkedin pinterest