Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2022-04-12 | BigBang og (m)Uldgødning | Tivolis blomsterblandinger | 337 poser med solsikkefrø

12. april 2022
I købte 337 solsikkeposer i marts måned - tak for støtten.
Ukraine-Solsikkefrø-Salg_Marts-2022_TagTomat

Tak til jer der har købt solsikkefrø – vi fortsætter kampagnen.

Selvom krigen trækker rædslens spor, er vi så stolte over den måde I, og mange andre, har taget kampagnen med Solsikkefrø til jer. Vi sendte her i starten af april måned 6740 kr. til Læger uden Grænser katastrofefond, og jeg ved at pengene bliver brugt på bedste vis, for at hjælpe de brændpunkter hvor der er aller mest brug for dem. Da krigen desværre fortsætter, fortsætter vi også kampagnen til vi ikke har flere solsikkefrø på lager.

Nye produkter, formidling og frøblandinger

(m)uldgødning 2
I sidste uge blev der afholdet Big Bang 2022, som er en naturvidenskabelig festival for formidling, hvor vi var inviteret med som værkstedsholder. Camilla og Julie drog til Odense Congress Center med et læs inspirations- og formidlingspakker, og deltagerne på messen skulle blandt andet gætte hvad de runde piller på ovenstående billede er, og herunder kan du se hvad vi kunne få ud af en europalle tæt pakket med formidling.
Kan du gætte hvad pillerne er til? Du finder svaret lidt længere nede i dette nyhedsbrev.
TagTomat Bigbang2022 Messestand Opsætning

Nye samarbejder og produkter

Samtidig med at vi finder tid til formidling og workshops, er der også fuld skrue på udvikling af de sidste frøposer samt samarbejder omkring frø, hvor vi nu stolte kan løfte sløret for vores frøkollektion til Tivoli, der består af tre unikke designs, som du indtil videre kan finde i Tivolis butikker i den dejlige have, samt i vores webshop.
Hvilken af de tre varianter tror du bliver publikums favorit i år? Du kan læse mere om den enkelte frøpose ved at trykke på billedet herunder, og generelt om vores samarbejde på www.tagtomat.dk/tivoli
Columbine-webshop-1800px-TIVOLI-2022-03-22_127x90mm
Påfuglen-webshop-1800px-TIVOLI-2022-03-22_127x90mm
Harlekin
I stedet for at skrive hver gang vi har udgivet 10 nye frøposer eller andre produkter, hvilket ville give 4 nyhedsbreve om måneden her i foråret, så håber vi at I udover at følge os her i nyhedsbrevet, også kigger med på Instagram og Facebook, der ligger vi løbende projekter og billeder op af vores hverdag og de projekter vi indgår i.
Efter påske skal vi blandt andet plante Naturstien til på Rådmandsgades skole på Nørrebro, lave biodiversitetspark på vestegnen, indrette et par større tagterrasser og mon ikke der bliver plads til lidt flere grønne ting som tiden går.
Og så har jeg netop købt en stand på årets CPH Garden festival, der løber af stablen i begyndelsen af juli måned i København. Til jer der har fulgt med længe, er det der vi de forgangne år har lavet showhaver i henholdsvis 2017 og 2019.
Kig forbi vores webshop, der er mange produktnyheder…
På vegne af Team TagTomat ønskes i en glad påske
/Mads

Staudeblanding – Til våd jord

Vores frøleverandør har sammensat denne staudeblanding til jer der har vand stående i haven, måske ved et regnbed, og hvor I gerne vil have andet end muder og græs i vandkanten.
Mængde: ca. 5 g
Staudeblanding

Bybondens sommerblomster

Bybondens
En blanding af 18 smukke og farverige enårige sommerblomster, der emmer af dansk sommer. Med blandingen kan du få din egen lille blomstermark med forskellige blomster, der alle har en lang blomstringstid – nogle helt indtil frosten sætter ind.
Mængde: ca. 10 g

Blomsterblanding til lerjord

En blanding af konkurrencedygtige arter som bierne elsker, hvoraf en stor del er vildtvoksende i Danmark. Blandingen består af både enårige og flerårige arter, hvilket giver en rig blomstring allerede første år, hvorefter de flerårige arter overtager.
Mængde: ca. 10 g
Blomsterblanding til lerjord

Kæmpe Valmue – Danske frø

En meget smuk violet kæmpevalmue. Når de papirstynde kronblade falder af, står den dekorative frøstand tilbage og kan bruges i tørrede buketter. Frøene er dyrket af Anders Borgen ved Mariager fjord.
Mængde: ca. 1 ml / 1000 frø
kæmpe valmue

(m)Uldgødning = 100 % naturlig gødning

Naturlig plantegødning lavet af forarbejdet og varmebehandlet dansk fåreuld.
Tæt på Skanderborg går familien Hedegaards lam og lever et liv på græs, efter slagtning forarbejdes deres uld nu til den fineste gødning.
Uldgødning indeholder rigtig meget kvælstof (N), som planterne har særligt brug for under deres vækst. Faktisk indeholder uldgødning ca. 10 gange så meget kvælstof som hestegødning.
Mens ulden nedbrydes holder det på fugten i jorden, lidt ligesom en svamp, og kan hjælpe med at forhindre udtørring af dine krukker og altankasser.
Uldgødning har en høj pH-værdi på omkring 9, og der er derfor mindre behov for at kalke jorden.
(m)uldgødning 1
UKRAINE-Læger-U-G-Frøpose-2022_produktbillede_web
facebook twitter instagram linkedin pinterest