I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2022-04-22 | Big Bang 2022 | TagTomat | Tips til praktiske grønne aktiviteter | Svar på konkurrencen

22. april 2022
Tak for nogle spændende dage på årets Big Bang! Her kommer som lovet lidt mere info.
TagTomat_taghave_2015-08-03 18.27.53_1800px-web

Tak for et par skønne dag på Big Bang 2022!!

Kære jer, som kiggede forbi vores værksted
Hermed det lovede velkomstbrev. Vi beklager ventetiden, men vi kom hjem til dejlig, men rygende, travlhed med anlæg af skolehaver og klargøring til årets undervisning.
Vi er super glade for, at I kiggede forbi vores værksted, og vi håber, at I blev inspireret til at få gang i en masse grønne hands-on aktiviteter i jeres undervisning!
I velkomstbrevet her har vi samlet en række links til vores undervisningsmateriale og guides, som I kan downloade gratis, et udpluk af de materialer, vi havde med på værkstedet og nogle eksempler på, hvordan vi i TagTomat arbejder med skolehaver og grønne læringsrum.
Vi har desuden også trukket en vinder af konkurrencen!! Vedkommende bliver kontaktet direkte, men vi tænker, at I alle er spændte på at høre det rigtige resultat, så det får I selvfølgelig også her.
Hvis I savner produkter eller assistance til jeres undervisning, som ligger udover vores standardsortiment i webshoppen, og gerne vil hyre os til at udvikle det til jer, så er I altid velkomne til at kontakte os på info@tagtomat.dk eller tlf: 71991966.
Og hvis I ikke fik sat kryds i boksen om at blive tilmeldt vores generelle nyhedsbrev, kan I altid tilmelde jer her. I vores nyhedsbrev deler vi lidt forskelligt om, hvad vi finder på af nye produkter, og hvad vi laver af forskellige projekter.
Se generelt også www.tagtomat.dk/undervisning, hvis du er nysgerrig på, hvad vi tilbyder af forskellige læringsaktiviteter.
Glade tomathilsner fra
Julie, Camilla, Mads & resten af Team TagTomat

SVAR PÅ KONKURRENCEN!

Substrat nr. 1: Hampefibre

I boks nr. 1 var det ikke ulden, men derimod hampefibre- og skærver fra vores HampeBox, som gemte sig.
Hampen er nøjsomt dyrket og forarbejdet i Danmark, og er tilmed økologisk, så derfor er det blevet vores foretrukne substrat til dyrkning af både mikrogrønt og svampe. Du kan dyrke begge dele året rundt (indendøre), og har ikke brug for mere end en vindueskarm til at lave skolehave.

Substrat nr. 2: Halm med mycelium

I boks nr. 2 havde vi taget lidt af indholdet fra vores SvampeBox ud. Her har myceliet allerede spredt sig halmen, så det eneste du skal gøre er at skære huller og blive fascineret over svampenes vækst. Det er især godt til svampeformidling med de helt små.

Substrat nr. 3: Uldgødning!

Som mange af jer gættede, var det ikke træpiller men derimod uldgødning, som gemte sig i boks nr. 3.
Uldgødningen er lavet af varmebehandlet og forarbejdet uld fra familien Hedegaards lam, der lever et liv på græs tæt ved Skanderbord. Gødningen er rig på kvælstof og holder samtidig på fugten, mens det langsomt nedbrydes i jorden.
Vandt du ikke, men vil du gerne have fingre i vores nye bog? Så kan du enten downloade den gratis som pdf eller købe den i en trykt version.

Åben Skole à la TagTomat – kortere forløb med videoguides til gør-det-selv

TagTomat SvampeSæk - Gustav klapper Østershatte
Vi har udviklet en række undervisningsforløb, hvor du enten kan få os på besøg eller lave det hele selv. Hvert forløb er opbygget omkring praktiske grønne aktiviteter, som giver eleverne handlekompetencer og håndgribelig forståelse for undervisningens emne, og de er velegnede til store såvel som små elever.

Undervisningsmateriale til skolehaver

E-bog: Ellebjerg-modellen
Vi har lavet undervisningsmateriale til skolehaveforløb med forskellige aldersgrupper og efter forskellige modeller samt samlet vores erfaringer og gode råd i en række slutrapporter. De (og vores større bøger) kan alle downloades gratis.
Du “køber” dem i vores webshop og modtager et link til download af en pdf på mail. Materialerne er udgivet under en Creative Commons License, som betyder at du frit må bruge og dele materialet, så længe det ikke er med profit for øje.

Dyrk korn med dine elever!

Korn - Svedjerug
Lær dine elever om forskellige gamle kornsorter, og lav jeres eget mel med vores nye kornsortiment. Du finder både vintersæd, som I kan bruge som efterafgrøde, og vårsæd som I kan så nu.
Brug det til læring om forædling af vores fødevarer og mangfoldighed i landbruget.

Grøntsags- og blomsterfrø til (skole)haven!

adventskonkurrence-4-frøposer_1800px-web
Vi har samlet en lang række forskellige økologiske grøntsagsfrø, så der er noget for en hver smag. Dyrk fx bolsjebeder, gule gulerødder, blå ærter eller jordbærmajs. Eller så en stribe af en af vores blomsterblandinger – der er både noget til glæde for insekter og mennesker og til forskellige typer jord.

EKSEMPLER PÅ LÆRINGSHAVER:

Skolehave i en grå skolegård

Skolehave Rådmandsgades Skole
På Rådmandsgades Skole har 7./8. klasserne været med til at omdanne deres grå skolegård til et hyggeligt og grønt opholdsrum, som samtidig har tilføjet naturfagsundervisningen en praktisk og håndgribelig dimension.

De ældste møder de yngste i haven

De ældste møder de yngste i haven - Plejecenter Møllehuset & Forfatterhusets Børnehave
Når plejehjemsbeboere og børnehavebørn passer haven sammen, opstår synergi, læring og minder fra gamle dage.

Skolehave med 0. klasse

Skolehave Ellebjerg Skole
På Ellebjerg Skole har TagTomat udviklet “Ellebjerg-modellen”, hvor skolehaveforløbet med 0. klasserne følger skoleåret fremfor dyrkningssæsonen, lærerne selv varetager alt undervisning, og haven driftes i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats.
TagTomat Bigbang2022 Messestand Opsætning
facebook twitter instagram linkedin pinterest