Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.

Nyhedsbrev 2022-10-28 | Lokale frø til din have | Coop’s Klimafunding | Frøkollektion 2.0

28. oktober 2022
Og så er det for alvor ved at være efterår - med tid til svampe og oprydning...
Frøkollektion 2.0 Coop Crowdfunding

Kære ven af TagTomat

I dag skyder vi vores arbejde med næste version af vores frøkollektion i gang! Gennem Coop’s Klimafunding vil vi finde frem til små gode lokale frøavlere, så vi kan skabe en kollektion med frø til din køkkenhave, der er tilpasset klimaet på vores breddegrader. Se mere og støt gerne op om crowdfundingen ved at følge linket længere nede. Vi håber, du vil dele nyheden med alle de haveinteresserede mennesker, du kender, så du og din nabo i fremtiden kan købe lokale frø produceret med omtanke for natur og klima.
Udover crowdfunding byder dette nyhedsbrev på lidt tips til din svampedyrkning, nu da efteråret for alvor er ved at melde sig. Og i TagTomat betyder efterår også tid til status og oprydning. I onsdags var hele holdet således samlet til hovedoprydning, løftekursus og fotosession. Så nu kommer der snart fine billeder af os alle på hjemmesiden, så I kan få ansigter på, hvem vi er. Du kan se hele holdet samlet nederst i nyhedsbrevet.
Grøn front!!
Mads & resten af Team TagTomat

Frøkollektion 2.0 – Coop’s klimafunding

Vores frøpakkemaskine Bertha
Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores frøkollektion, så vi kan give dig de bedste dyrkningsoplevelser derhjemme!
På sigt, er det vores ønske udelukkende at forhandle lokale frø, der er tilpasset vores klimazone og danske dyrkningsforhold, og som samtidig har en kortere vej fra producenten til din køkken- og blomsterhave. Og på samme måde som ved vores kornkollektion, håber vi også at en lokal grøntsagskollektion også vil arbejde på at bevare gode gamle sorter. Hvad det ender med, vil fremtiden vise, men i dag skyder vi i hvert fald arbejdet i gang med lancering af vores crowdfunding! Se mere på Coop’s side ved at følge linket her:

Tips til din svampedyrkning

shiitakesvampe_kævle_2_1800px_web
Ud over at efteråret betyder at højsæsonen nærmer sig sin slutning, så betyder de lavere temperaturer også, at svampene pibler ud af svampeboxene i hvert et hjørne og giver ægte efterårsfornemmelser her på kontoret.
Det er tydeligt, hvordan de køligere temperaturer og den højere luftfugtighed kickstarter svampenes vækst. De svampeboxe vi åbnede i august, giver nu svampe igen efter en lille hvileperiode i de varme sommermåneder.
Så det er netop nu en god tid på året til at starte op med svampedyrkning. Vi ønsker jer et godt efterår med en masse svampe hjemme i stuerne og haverne.
dyrkningskit_12_web

Fælles statusdage for Team TagTomat

De sidste måneders sæson-travlhed har haft spredt Team TagTomat ud over hele byen (og Danmark). Vi har bl.a. afholdt en masse workshops, undervist seje børn og unge i skolehaver og på gymnasier, bygget løs på en taghave på Ørestad Gymnasium, sendt en masse grønne dyrkningsoplevelser afsted til jer og lavet en helt masse andre spændende grønne projekter. Men i denne uge er vi alle samlet her på Jagtvej på Nørrebro, hvor vi får fulgt op på vores lager, evalueret på sæsonens projekter og så skal vi have opsat vores nye frøposeprinter – det glæder vi os særligt til. Den kan nemlig printe mange flere poser af gangen, så vi kan få pakket en hel masse frø til jer til den kommende dyrkningssæson!
Team TagTomat - Oktober 2022
facebook twitter instagram linkedin pinterest