I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Redmolen – fællesskabet styrkes, før byen bygges i Københavns Nordhavn

I sommeren 2016 var TagTomat medskaber af en midlertidig havnepark med strand, beachvolley og blomsterenge i Københavns Nordhavn. Bygherre ville give københavnere og investorer en oplevelse af området og udsigten inden byggestart. Vi knoklede igennem og gik fra idé til indvielse på bare 3 uger.
|||||||
Case: Redmolen i Nordhavn
Ydelse: Samskabelse, Rådgivning, Miljøbevidsthed.
Partner/kunde: By og Havn , NREP, BRIQ og Gilt.
Placering & årstal: Mariehamngade, Nordhavnen, København 2016.

I sommeren 2016 var TagTomat med til at skabe rammerne for et nyt, levende byrum på Redmolen i Nordhavn. Projektet skabte opmærksomhed omkring den nye bydel, og det vakte stor glæde som udflugtsmål, men også for lokale borgere, der brugte området som et åndehul midt blandt byudviklingens larmende maskiner og byggerod. TagTomat bidrog til projektet med 4 blomsterenge, selvvandende plantekasser med indbyggede bænke og cortenbede, alle med specialtilpasset kystnær beplantning. Projektet blev opført i samarbejde med brugerne gennem workshops, mens TagTomat og engagerede borgere stod for den løbende drift.

Planlagt og eksekveret på tre uger

For os i TagTomat har det været fedt at kunne eksekvere så stort et projekt med kort deadline fra møder i starten af juni måned til indvielse og Skt. Hansbål et par uger efter. Vi driftede engene og plantekasser 2-3 gange om ugen resten af sæsonen.

”Vi var enormt imponerede over hvor hurtigt folkene fra TagTomat kunne gå fra vores løse tanker om en fælleshave, til at udvikle og levere på en fantastisk grøn oase, og så på bare tre uger. At de så udover anlæg også kan afvikle workshops og drifte grønne fællesskaber styrker blot min oplevelse af samarbejdet” – Peter Bur Andersen, indehaver BRIQ-group

En grøn oase ved kranens fod i Nordhavn

Med etableringen af projektet på Redmolen var TagTomat med til at sætte fokus på, at det er værdifuldt, men også nødvendigt, at etablere midlertidige byrum, imens en ny bydel bygges færdig. Redmolen 2016 har været med til at bringe kvalitet ind i Nordhavnens byudvikling – projektet har givet de lokale borgere et sted at slappe af, drikke en kop kaffe i solen eller nyde mad fra food-trucken, mens de snakkede og hilste på andre fra området. På den måde har projektet også visualiseret områdets potentialer for investorer, iværksættere og beboere.

Projektet har fungeret som en oase, hvor de beplantede elementer fra TagTomat har bragt naturen tættere og komplementeret byggeriets hårde og kølige beton. Med sig bragte det et væld af fugle, sommerfugle og insekter der fløj rundt blandt de blomstrende enge og de mange forskellige plantekasser. Udover TagTomats bidrag, blev der etableret en strand med beachvolley og strandbar med Københavns måske bedste udsigt over indsejlingen til havnen og Langelinje.

”Det grønne bidrager til sjæl og karakter, noget som vi skal føre med over i de permanente løsninger for Århusgadekvarteret” – Mads Birkedahl Dehlbæk, projektudvikler NREP

Projektet blev en kæmpe succes med løbende aktiviteter og workshops henover de fire måneder det eksisterede. Måske deltog du i begivenheden ”Østers og Havtorn”, hvor vores gartner Anne Tange fortalte om muligheder for grønne fællesskaber og inspirerede til beplantninger i kystnære områder.
Vi håber du nåede ud og opleve projektet på Redmolen i Nordhavn, inden vi pakkede vores plantekasser og andet isenkram sammen, for at de kunne skabe nye, grønne fællesskaber et andet sted i byen.

Kig forbi vores showroom på Jagtvej 59, 2200 KBH N og hør om vores nyeste projekter, og hvor plantekasserne befinder sig i dag.