I juli måned afhentning tirsdag fra kl. 8-10 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - I juli måned sender vi pakker hver tirsdag - Mobilepay, kort og EAN.

Fra grå skolegård til grønt opholdsrum på Rådmandsgade Skole

På Rådmandsgades Skole på Nørrebro har 7. og 8. klasserne været med til at forvandle deres grå skolegård til et hyggeligt og grønt opholdsrum. I samarbejde med TagTomat har de etableret en skolehave, som har føjet en praktisk og håndgribelig dimension til deres naturfagsundervisning.
Case: Rådmandsgades Skole – skolehave med udskolingselever
Ydelse: Undervisning, udvikling af undervisningsmateriale, medbyggerworkshops, biavl.
Partner/kunde: Københavns Kommune

Skolehave Rådmandsgades Skole

I skolegården på Rådmandsgades Skole er der i dag meget mere end blot grå asfalt for eleverne at kigge på, når de i frikvartererne er ude at spille fodbold. Med hjælp fra TagTomat har 7.- og 8.klasserne nemlig været med til at lave en skolehave, som har givet den grå skolegård et hyggeligt og grønt opholdsrum med et væld af forskellige planter.

Skolehaven er en del af et undervisningsforløb, som TagTomat har udviklet for udskolingen i tæt samarbejde med elevernes naturfagslærer. Her har eleverne i forbindelse med naturfagsundervisningen blandt andet upcyclet 1000 liters plastiktanke fra fødevareindustrien til selvvandende bede og bygget bænke til skolehaven af genbrugte pallerammer.

 

Skaber håndgribelige oplevelser

Undervisningsforløbet har haft udgangspunkt i temaer, som allerede er en del naturfagsundervisningens fælles mål, og den praktiske dimension, som skolehaven har tilføjet, har givet eleverne håndgribelige oplevelser, som de kan knytte den mere teoretiske undervisning op på. For det er bare meget lettere at forstå og forklare ligningen for respiration, når du kan kigge over på en boks med østershatte, der nedbryder kaffegrums, som levende eksempel.

Skolehaven blev indviet med et brag af en høstfest for alle elever og deres forældre. Her fremlagde eleverne stolt, hvad de havde lært i skolehaveforløbet, der var musikoptræden og andre kreative indslag, og skolens engagerede EAT-medarbejder havde sammen med eleverne forberedt en dejlig suppe med ingredienser fra haven.

Producerer honning på taget

Foruden skolehaven har TagTomat også hjulpet Rådmandsgades Skole med biavl på udskolingens tagterrasse. Bierne bliver tilset af ”Bipatruljen”, som eleverne kan ansøge om at være med i. På sigt er det meningen, at honningen skal sælges i en lille café tilknyttet EAT.

Forløbet startede op med 7. klasserne, og er efterfølgende fortsat med de samme elever, som nu går i 8. klasse. Det er planen, at haven skal gå i arv til de nye 7. klasser hvert forår, som fx kan udbygge haven med mistbænke af gamle vinduer.

Kontakt TagTomat, hvis du overvejer at starte et skoleprojekt – vi begynder altid med et uforpligtende møde i vores showroom på Jagtvej 59, hvor du/I kan høre mere om, hvordan vi kan hjælpe. Skriv til: info@tagtomat.dk eller Ring på: +45 71991966

Du kan læse mere om vores tilgang til skolehaver og til foråret finde undervisningsmaterialet til udskolingen til gratis download på www.tagtomat.dk/skolehaver.