Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdag. - Hent i butikken på Jagtvej. - Mobilepay, kort og EAN.

Skolehave med udskolingen – Rådmandsgades Skole

På Rådmandsgades Skole har 7./8. klasserne været med til at omdanne deres grå skolegård til et hyggeligt og grønt opholdsrum, som samtidig har tilføjet naturfagsundervisningen en praktisk og håndgribelig dimension.
Skolehave Rådmandsgades Skole
Case: Rådmandsgades Skole – skolehave med udskolingselever
Ydelse: Undervisning, udvikling af undervisningsmateriale, medbyggerworkshops, biavl.
Partner/kunde: Københavns Kommune
Placering & årstal: Nørrebro, København, 2019-2020

Som en del af et større projekt for Københavns Kommune har TagTomat i 2019-2020 udviklet et undervisningsforløb for udskolingen i tæt samarbejde med skolens naturfagslærer.
Eleverne har som en del af forløbet været med til at opbygge haven, som består af 1000liters plastiktanke fra fødevareindustrien, upcyclet til selvvandende bede og kompostbeholder samt bænke af genbrugte pallerammer.

Haven har givet den grå skolegård til et hyggeligt og grønt opholdsrum, og selv om skolegården ikke er så stor er der stadig plads til masser af fodboldspil. Alle elever passer godt på planterne og plantekasserne – måske netop fordi deres kammerater selv har bygget dem.

Selve undervisningsforløbet har udgangspunkt i temaer, som allerede er en del naturfagsundervisningens fælles mål, og den praktiske dimension som skolehaven har tilføjet, har givet eleverne håndgribelige oplevelser, som de kan knytte den mere teoretiske undervisning op på. Det er fx meget nemmere at forstå og forklare ligningen for respiration, når du har en boks med østershatte, der nedbryder kaffegrums, som levende eksempel.

Som fejring af haveprojektet blev forældre og alle elever inviteret til Høstfest i september. Her fremlagde eleverne stolt, hvad de havde lært i skolehaveforløbet, der var musikoptræden og andre kreative inputs, og skolens engagerede EAT-medarbejder, havde sammen med eleverne forberedt en skøn suppe med ingredienser fra haven.

Udover selve haven har Rådmandsgades Skole også fået bier på udskolingens tagterrasse. Bierne bliver tilset af ”Bipatruljen”, som eleverne kan ansøge om at være med i. På sigt er det meningen, at honningen skal sælges i en lille café tilknyttet EAT.

Forløbet startede op i foråret 2019 med 7. klasserne, og er forsat i efteråret med de samme elever, som nu går i 8. klasse. Det er planen, at haven går ”i arv” til de nye 7. klasser hvert forår, som fx kan udbygge haven med mistbænke af gamle vinduer.

Du kan læse mere om vores tilgang til skolehaver og til foråret finde undervisningsmaterialet til udskolingen til gratis download på www.tagtomat.dk/skolehaver.