Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Ært – Kelvedon Wonder – Økologisk

En nem ært at dyrke, som er produktiv og giver mange søde, friske ærter gennem sommeren.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

3

cm.

Planteafstand

8

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

10
-25

Spiretid

7
-14

dage

Udviklingstid

70
-100

dage

Højde

50
-60

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Ærter kan sås direkte på friland. Lav en bred rille i en dybde af 3-5 cm, med 15-20 cm mellem hver række. Vand rillen, og læg ærterne enkeltvis med en afstand på ca. 5 cm. Dæk ærterne med jord, og tryk jorden til med hænderne. Ærteplanter kræver opbinding, da de er høje, spinkle planter. Kelvedon Wonder er en af sorterne der ikke bliver meget høj, men bliver omkring 60cm høj, dog har den godt af opbinding alligevel. Lav et hegn, de kan klatre op ad, fx af kæppe fra din have. Planterne vil gribe fat om hegnet med deres slyngtråde og på den måde klatre op ad det. Vand planterne godt gennem sæsonen, især imens ærterne udvikles.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Ærteplanter er kvælstoffikserende, hvilket betyder at planten kan optage jordens frie kvælstof (N) i symbiose med jordens rodknoldbakterier. Overskuddet heraf deler den med naboplanterne, og mindsker derfor behovet for gødning af kvælstof. Til gengæld skal man være opmærksom på at jorden kan mangle næring i form af fosfor (P) og Kalium (K). Det er desuden vigtigt for ærteplantens kvælstoffikserende egenskab, at jorden er løsnet i dybden, så der er luft omkring rødderne.