Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Lathyrus odoratur

Ærteblomst – Spencer Mix – En enårig klatreplante med ærteblomster i lilla og røde farver – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

En skøn velduftende, enårig klatreplante, der snor sig dekorativt og får smukke ærteblomster i et væld af lilla og røde farver. Ærteblomst er ofte også kendt under dens latinske navn Lathyrus. Det er en plante, der er egnet til både friland og potte, men kræver opbinding eller espalier, da den kan nå en højde på 150-250 cm. Sår du ærteblomst, vil din (altan)have dufte med de smukkeste ærteblomster fra juni til september. Selvom bælgene kan ligne ærter, er ærteblomst ikke spiselig.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

20

cm.

Spiretemperatur

16
-20

Spiretid

10
-20

dage

Højde

150
-250

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Udblød gerne frøene i et døgn inden såning og du vil opnå bedre og hurtigere spiring. Find en solrig placering og lav en rille eller et hul i en dybde på omkring 2-3 cm. og sørg for at jorden er fugtig inden du sår frøene. Dæk til med jord og sørg for at holde jorden fugtig. Kan forspires i marts-april eller sås direkte på udplantningsstedet når frosten er ovre, og din (altan)have vil dufte med de smukkeste ærteblomster fra juni til september. Ærteblomster er ideelle at placere, så de kan klatre sig op af altangelænder, plankeværk, træer, hække eller kvashegn. For at forlænge blomstringen kan du fjerne de visne blomster, så den ikke når at sætte bælge, men i stedet berige dig med nye blomster.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores enkelte blomsterfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Vidste du at

Selvom navnet kunne indikere andet, er det vigtigt at være opmærksom på, at ærteblomsten/lathyrus ikke er spiselig, men derimod giftig.