Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Cucumis sativus

Agurk – Marketmore – En velsmagende frilandsagurk, der er sund, udbytterig og sygdomsresistent – Økologisk

En velsmagende frilandsagurk, der er særligt sund, udbytterig og sygdomsresistent. Giver sprøde, saftige agurker som bliver 15-20 cm lange.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Kræver læ

Sådybde

1

cm.

Spiretemperatur

22
-28

Spiretid

3
-5

dage

Udviklingstid

100
-150

dage

Højde

150
-200

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir frøene indendørs ved en temperatur på 22-28 grader. Udplant de små agurkeplanter efter 3-4 uger, når planterne har mindst 2-3 store blade. Planten er varmekrævende, men trives fint på friland. Vand ofte og sørg for at planterne aldrig tørrer ud. Vand ikke direkte på stilken og giv gerne planterne gødning. Planterne bliver høje og skal med tiden bindes op. Høst agurkerne løbende, jo flere agurker man plukker, jo flere nye kommer der. Pluk agurkerne så snart de er modne, og lad dem ikke sidde og blive runkne.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Selvom agurkeplanter er hurtigtvoksende og livskraftige, så er der farer der lurer, i form af svampesygdomme såsom skimmel og meldug samt skadedyrsangreb fra især spindemider, bladlus og dræbersnegle. Hvis planten får gule, små agurker, der visner, er det fordi du har beskåret planten for lidt, så agurkeplanten har måtte koncentrere sig alt for meget om nogle agurker, mens den har måtte opgive andre, der så bliver gule og til sidst visner.

Gode Naboplanter

Forebyg skadedyrsangreb ved at dyrke dine agurkeplanter sammen med f.eks. basilikum, koriander eller tagetes.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det hollandske firma Pieterpikzonen.

Vidste du at

Agurkeplantens hanblomster vil bestøve plantens hunblomster som agurkerne udvikles fra. Bliver hunblomsterne bestøvet af hanblomster vil agurkerne udvikle frø inde i agurkerne. De fleste foretrækker ikke at have få frø i agurkerne, og nipper derfor hanblomsterne af planten. Hanblomsterne sidder som små sideskud i bladhjørnerne, og du kan kende en hanblomst på at blomsten sidder på små stilke, der ikke udvikler mini-agurker som hunblomsterne.

Opskrifter og køkkentips

De små gule agurker smager sødt og sprødt, og er perfekte i sommerens madpakker. Spis agurkerne så friske som muligt.