Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Amaranthus Caudatus

Amarant – Love Lies Bleeding – spiselig plante med flotte hængende vinrøde blomster – Økologisk

Smuk spiselig plante med flotte hængende vinrøde blomster, der bliver til næringsrige frø til enten dig eller fuglene. Planten kan nå op på 170 cm. og er velegnet bagerst i staudebedet eller køkkenhaven. De lækre blade kan også spises som spinat. Enårig plante der er følsom over for frost.
N

Økologisk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

0

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

15
-20

Spiretid

7
-14

dage

Udviklingstid

70
-100

dage

Højde

100
-170

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Amaranth kan forspires indendørs midt marts-april for tidlig blomstring ved 15-20 grader eller sås direkte på voksestedet når frosten er ovre omkring maj. Frøene må kun dækkes med et meget tyndt lag jord og jorden holdes fugtig indtil spiring. Hvis du primært ønsker at dyrke for at spise de lækre spæde salatblade, kan du bredså, og ønsker du at dyrke amaranth for de flotte blomster kan du så eller udtynde planterne til ca. 20-30 cm afstand mellem hinanden - eller evt. kombinere så du både har salat og frøstande. Amaranth sætter ikke de store krav til jorden, men sås eller udplantes på en solrig eller halvskygget vokseplads. Du kan evt. knibe toppen af planten af, når den er omkring 25 cm. høj, da den så vil forgrene sig og give dig flere blomster.

Vidste du at

Mange kalder også Amaranth for rævehale. Amaranth blomsterne er gode at tørre og holder længe i fx tørrede buketter eller dekorationer.

Opskrifter og køkkentips

De unge blade er fulde af vitaminer, kalk og jern og kan bruges friske som salat eller dampes som spinat. Bladene høstes inden de når 20 cm., da de herefter får en skarp smag. Frøene er rige på protein og fyldt med vitaminer og mineraler, og så har de en dejlig nøddeagtig smag og kan tørres.