Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Tagetes tenuifolia

Appelsintagetes – Golden marigold – med spiselige dyborange blomster – Økologisk

Appelsintagetes, også kaldet ‘fløjlsblomst’, blomstrer sommeren igennem med flotte dyb-orange blomster, der dufter af appelsin. Både blade og blomster kan spises tørret eller friske og tilfører en dejlig appelsinaroma. Tagetes fungerer godt som kantplante eller i altankasser og krukker.
N

Økologisk

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

20

cm.

Spiretemperatur

21
-24

Spiretid

5
-10

dage

Udviklingstid

90
-100

dage

Højde

25
-30

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Tagetes kan forspires i marts-april for tidlige blomstring eller sås direkte i drivhus/friland omkring maj, når frosten er ovre. Ved forspiring klargøres potter med så- og priklemuld, som gøres fugtig. Drys frø i potterne og dæk frøene med et tyndt lag jord, ca. 0,5 cm. Planterne ompottes løbende efter behov. Dine planter kan plantes ud i drivhus/friland/altan i maj i en planteafstand på ca. 30 cm. Nib løbende de visne blomsterhoveder af, så vil dine planter i stedet rette energien på at udvikle nye blomster og du vil have blomster frem til frosten kommer.

Opskrifter og køkkentips

Du kan bruge både blade og blomster af appelsintagetes som krydderurt, der kan give dine retter en lækker appelsinaroma. De friske blade kan fx bruges i dressinger eller røres i en rørt smør, der både vil afgive smag og farve. De tørrede blade kan fx bruges til urtete eller i en kryddersalt. De friske orange-gule blomster er flotte dekorative i salater eller til at pynte på kager og desserter. Både blomster og blade kan også steges, fx med rodfrugter.