Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 3-5 hverdage. - Hent i butikken på Jagtvej fredage kl. 9-15. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Trifolium incarnatum

Blodkløver – smukke spiselige kløverblomster og god som dækafgrøde og grøngødning

Får smukke spiselige blodrøde kløverblomster på oprette stilke med klassiske kløverblade, som er en magnet for mange insekter. Den er hurtigt voksende og god dækafgrøde for at mindske ukrudt, ligesom den er en god grøngødningsplante, idet den er kvælstofsamlende og god til at løsne jorden.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Udviklingstid

80
-100

dage

Højde

30
-70

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Så blodkløver direkte på voksestedet fra slut april-midt september. Hvis du sår i april-juni vil din blodkløver blomstrer ca. 90 dage senere, og ved såning i august-midt september vil den blomstrer året efter i maj-juni. Vælg en vokseplads i fuld sol-halvskygge. Sørg for at dit jordstykke er nogenlunde jævn og våd og bredså frø af blodkløver. Riv let hen over jorden og vand efter med spreder. Sørg for at holde jorden fugtig i spiringsperioden. Kløver er utrolig hurtigt voksende, hvorfor den er god som dækafgrøde på bare pletter eller til at holde ukrudt nede, fx mellem dine afgrøder.

Vidste du at

Udover at rødkløver er hurtigt voksende, og derfor en god dækafgrøde for at mindske ukrudt, er den også en god grøngødningsplante, idet den både er kvælstofsamlende og god til at løsne jorden.

Opskrifter og køkkentips

Både de fine blodrøde kløverblomster og de nye skud er spiselige.