Hent din webshopordre fredage kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Vi sender pakker 2-3 gange om ugen. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Fagopyrum esculentum

Boghvede – Buckwheat – Jordforbedrende med fine hvide insektvenlige blomster

Får hvid-rosa blomster insekterne er glade for og flotte hjerte-pileformede blade. De kornlignende frø er spiselige, og planten er en god dækafgrøde, der holder ukrudt nede og samtidig er jordforbedrende. Den er god til at løsne kompakt jord og optager næringsstoffer i jorden. En nøjsom plante, der kan vokse på selv tør og næringsfattig jord.

Sådybde

1

cm.

Spiretid

7
-14

dage

Udviklingstid

70
-90

dage

Højde

40
-80

cm.

Sådan dyrker du

Så boghvede direkte på voksesteder fra slut maj-august. Vi anbefaler at så enten i maj og/eller august som efterafgrøde. Vælg en vokseplads i fuld sol-halvskygge. Sørg for dit jordstykke er nogenlunde jævn og våd og bredså boghveden. Riv let hen over jorden og vand efter med spreder. Sørg for at holde jorden fugtig i spiringsperioden. Frøene vil spire efter ca. 1-2 uger og er utrolig hurtigt voksende, hvorfor den er god som dækafgrøde på bare pletter eller til at holde ukrudt nede. Planten fryser ned, når den første frost rammer. Lad planterne ligge vinteren over og vend dem i jorden om foråret for jordforbedring. Frøene kan overvintre i jorden, så hvis du ikke ønsker at de spirer igen, skal du slå dem ned kort efter blomstring.

Vidste du at

Boghvede er en nøjsom plante, der kan vokse på selv tør og næringsfattig jord. Så har du et næringsfattigt stykke jord du gerne vil have omdannes til fx køkkenhave, kan du så boghvede som er med til både at løsne jorden og tilføre de optagede næringsstoffer.

Opskrifter og køkkentips

De trekantede frø på ca. 5mm der ligner bøgens frø er super lækre i mange anretninger. Inden de kan spises skal den løstsiddende skal fjernes - ovnbag evt. boghvedekernerne for lettere afskalning. Rist eller mal kernerne til gryn eller mel og brug fx boghvedegryn til grød og boghvedemel til lækre pandekager. Hele boghvedekerner er også lækre ristet i ovnen. Udnyt eftervarmen i ovnen og brug fx de sprøde kerner i en salat eller i müsli. Du kan også tørre boghvede til neg til fuglene.