Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Petroselinum crispum

Bredbladet Persille – Gigante d’Italia – Den velkendte persille med store blade og kraftig smag – Økologisk

En højtydende og hårdfør bredbladet persille med flotte store blade, der har en kraftig syrlig-sød smag. Planten er toårig og får en højde på omkring 30-50 cm, hvor dens stilke også kan bruges ligesom selleri.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Bredbladet persille bruges i et væld af forskellige køkkener, herundre kan du se hvilke forudsætninger den har for dyrkning.

Egnet til friland

Egnet til vindueskarm

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

14
-24

Spiretid

14
-28

dage

Udviklingstid

60
-70

dage

Højde

30
-50

cm.

Levetid

Toårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Udblød gerne frøene natten over inden du sår dem, da det vil fremme spiringen. Sørg for, at din jord er løs, lav en 1 cm dyb rille, hæld vand i rillen. Forspirer du indenfor, så læg omkring 6-8 frø i hver beholder og dæk med et tyndt lag jord. Det samme gøres på friland, men sørg for at der er den rette plante- og rækkeafstand mellem frøene. Når frøene først spirer, er det vigtigt at jorden ikke tørrer ud. Du kan plante din forspirede persille ud i haven eller på altanen, når den har en højde på omkring 10 cm.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Når din persille ikke trives, skyldes det som oftest manglende vand eller næring. Dine planter kan dog også være ramt af gulerodsfluer eller sortråd.

Gode Naboplanter

Gode naboplanter til persille kan være tomat, asparges, peberfrugt, hvidløg, radise eller rose. Derimod bør du ikke plante persille i nærheden af pastinak.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det hollandske firma Pieterpikzonen.

Vidste du at

Persille er en toårig plante, der kun danner blade det første år. Det betyder, at du året efter kan få tidlige persilleblade, men også at planten andet år begynder at danne små hvide blomster, der ender persillehøsten. Ønsker du persille ind til efteråret kan det derfor være en god idé at så ny persille hvert år.

Opskrifter og køkkentips

Persille fortjener at blive spist frisk, fx på nyopgravede kartofler, i en hvidløgs-persillesmør, i salater eller til persillepesto. Men du kan også skifte kruspersillen ud med bredbladet persille i din persillesovs, som da vil få mere smag.