Buskbønne
Infoartikel - Phaseolus vulgaris

Buskbønne – Coco de Prague – En smuk rød marmoreret bønne der ikke skal bindes op – Økologisk

Buskbønne
En smuk buskbønne der ikke skal bindes op, og får bælge med røde marmoreringer der indeholder hvide bønner med brune aftegninger. Bønnerne smager sødligt og nøddeagtigt.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

5

cm.

Planteafstand

10

cm.

Rækkeafstand

20

cm.

Spiretemperatur

15
-25

Spiretid

7
-10

dage

Udviklingstid

50
-70

dage

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Buskbønner kan med fordel forspires indendørs i april-maj. Læg eventuelt frøene i blød natten over, inden de skal sås. Når der ikke længere er risiko for nattefrost (som regel i maj) kan de plantes ud. Bønnerne modnes løbende henover sommeren og kan som regel høstes fra juni-august, alt efter hvornår du har sået.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro.

Opskrifter og køkkentips

Alle bønner skal tilberedes (koges eller steges) inden du spiser dem, da de i rå form indeholder det giftige stof lectin. Den enkleste måde at nyde sine nyhøstede bønner på, er at smutte bønnerne ud af deres bælge, give dem et kort opkog og derefter servere dem med fx olivenolie, revet parmesan, salt og citron - en dejlig lille antipasta. Bønnerne er også gode i en gryderet eller en salat. Bønnerne (uden bælge) kan desuden blancheres og derefter fryses eller tørres og gemmes på glas.