Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Butternut Squash
Infoartikel -

Butternut Squash – Mini Butternut – Lille pæreformet beige-brunt butternut med orange kød – Økologisk

Butternut Squash
Lille pæreformet beige-brunt butternut med orange kød. Får 15-20 cm højt butternut med kraftfuld, sød og let nøddeagtig smag. Giver butternut på op til 750 g, der er gode til opbevaring.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Kræver læ

Sådybde

2

cm.

Planteafstand

100

cm.

Rækkeafstand

120

cm.

Spiretemperatur

22
-28

Højde

12
-15

cm.

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Forspir gerne butternutplanter, så du sikrer dig at nå at få modne butternut squash. Nogle sorter kan dog sås direkte på friland. Så frøene i en dybde på 2 cm i en potte, og sæt potterne i 22-28⁰C. Efter spiring sættes planterne lyst ved stuetemperatur. Når temperaturen ikke dykker ned under 10 grader, kan du plante ud. Planterne kan dyrkes både på friland eller alternativt i en stor krukke. Vælg et solrigt sted med næringsrig jord og sæt planterne med god afstand (gerne min. 120 cm) til hinanden, da planterne bliver store og breder sig hen langs jorden. Du kan med fordel plante dem, så de kan brede sig under majs eller solsikker. Alternativt kan du lade slyngende sorter gro op ad espalier eller altan gelænder og dermed spare pladsen. Lav en mindre jordvold omkring planterne. Den vil sørge for læ og kan hjælpe med at holde på vandet. Græskar kræver en del næring og kan med fordel dyrkes direkte i kompostbunken. Du kan begynde at høste dine græskar engang i juli/august (afhængig af sorten).

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Heldigvis har butternut squash ikke mange problemer med skadedyr. Der kan forekomme meldug eller agurke pest, sørg da for at fjerne de angrebne blade og sørg for dine butternutplanter ikke mangler vand.

Gode Naboplanter

Majs er en god naboplante til butternut squash.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Skal du opbevare dine butternut squash i længere tid, er det vigtigt du først høster dem, når de er helt modne. Det kan du se ved, at stilken er helt tør.

Opskrifter og køkkentips

Forsøg dig med den populære græskarsuppe, ovnbagte græskar eller i en grønkålssalat. Hvis du ikke vil spise dem med det samme, er syltede græskar lækre at nyde gennem vinteren.