Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Dansk Spelt – Triticum spelta – Økologisk Dansk Korn – Vinter- og vårsæd

En danskhøstet vinter- og vårsæd til din hjemmedyrkning.
N

Økologisk

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

2

cm.

Udviklingstid

300
-360

dage

Højde

90
-100

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Så frøene direkte i jorden i efteråret omkring september måned. Det kan være en fordel at forberede jorden så du har et godt dyrkningsgrundlag. Bland jorden med kompost, og riv jorden, så den er klar og nogenlunde jævn inden såning. Du kan enten bredså dine korn eller så i rækker - alt efter hvordan du ønsker kornet skal stå. Dæk derefter frøene med et let lag jord af 1-2 cm, brug en rive eller strø jord henover frøene. Husk at vande dine korn, og hav god tålmodighed indtil du kan høste året efter omkring august.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse økologiske korn er dyrket i Danmark.

Vidste du at

Vintersæd bruges til at bibeholde jordens struktur og næringsstoffer. De første skud fra frøene vokser op som 10-15 cm grønne skud, og står grønt over vinteren. Når det begynder at blive forår i luften, vækster skuddene og ændrer farve til gule/brune stilke af korn. Spelten er både vinter- og vårsæd og kan derfor enten udsås i september eller i foråret i marts-april.

Opskrifter og køkkentips

Spelt har en høj næringsværdi og en god smag, derfor er den populær og god at anvende i køkkenet. Kværn dit eget speltmel, eller brug speltkernerne i din salat. Du kan også bruge stilkene af kornene til dekorative formål fx. i tørrede blomsterbuketter.

Historisk oprindelse

Alle de speltsorter, som dyrkes i Danmark i dag, er importeret fra andre lande, men i 1928 var en russisk ekspedition på rundtur i hele verden for at indsamle planter, og de indsamlede denne speltsort i Danmark. Siden har sorten ligget i Vavilovs genbank i Skt. Petersborg, indtil det i 2009 lykkedes Anders Borger fra Landsorten at få nogle kerner af den indsamlede prøve.