Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Beta vulgaris L. var. vulgaris

Farvede Bladbeder – Tre Colori – Farverige og glansfulde bladbeder i hvide, orange og røde nuancer – Økologisk

Farverige og glansfulde bladbeder i både hvide, orange og røde nuancer med blade der varierer fra grønne til lilla. De er nemme at dyrke og har højt udbytte, hvor både blade og stilke kan spises. Det herlige ved bladbeder er, at deres kulør pryder haven, når meget andet er visnet, og de beholder deres flotte farve ved tilberedning.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

40

cm.

Spiretemperatur

16
-28

Spiretid

8
-15

dage

Udviklingstid

60
-80

dage

Højde

30
-40

cm.

Levetid

Toårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Vi ville selv skippe forspiringen af bladbeder og så dem direkte på dyrkningsstedet fra maj til juli. Selvom bladbeder trives i sol, kan du udnytte at de også trives i et område med halvskygge. Sørg for at løsne jorden og lav en 2 cm dyb rille som gøres fugtig og fordel så frøene med rette afstand. Dæk rillen til med jord. Sørg for at holde jorden fugtig til frøene har spiret. Bladbeder har ikke det største gødningsbehov, men gød let sæsonen igennem. Du kan høste dine bladbeder fra omkring juli ved at brække de yderste (ældste) blade af lige over jorden.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Vi elsker bladbederne for at være nogle sunde planter, der kun meget sjældent rammes af sygdomme eller skadedyr af betydning. Det kan dog ske, at bladlus kan fristes af de frodige blade.

Gode Naboplanter

Sæt gerne dine bladbeder nær kål, gulerod, radise eller ræddike og de vil takke dig.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Bladbeden er en toårig plante, som det første år danner store flotte blade på dens farverige bladstilke. Næste forår skyder den en høj blomsterstængel op, som vil blomstre og sætte frø.

Opskrifter og køkkentips

Bladbeder har en smag, der kan minde et sted mellem spinat og rødbede. De kan være en anelse bitre i sin rå udgave, men bitterheden forsvinder ved tilberedning. Bladene kan bruges som frisk spinat i fx din omelet, salat eller juice. Snit og blancher stilkene og brug dem fx i en tærte eller simpel pastaret. Tilføj gerne fedme til stilkene i form af olie eller fløde samt smagsgivere som citron, hvidløg eller chili til dine bladbeder.