Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Græskar Rondini
Infoartikel - Cucurbita Pepo

Græskar – Rondini – En klatrende sort med mange mørkegrønne runde græskar – Økologisk

Græskar Rondini
En klatrende sort med mange mørkegrønne runde græskar. Kødet har en flot gul farve med en fin nøddearoma, og de unge græskar kan tilberedes på samme måde som zucchini.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Kræver læ

Sådybde

3

cm.

Planteafstand

150

cm.

Rækkeafstand

100

cm.

Spiretemperatur

22
-28

Spiretid

5
-10

dage

Udviklingstid

150
-180

dage

Levetid

Enårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Forspir gerne græskarplanter, så du sikrer dig at nå at få modne græskar. Nogle sorter kan dog sås direkte på friland. Så frøene i en dybde på 2 cm i en potte, og sæt potterne i 22-28⁰C. Efter spiring sættes planterne lyst ved stuetemperatur. Når temperaturen ikke dykker ned under 10 grader, kan du plante ud. Planterne kan dyrkes både på friland eller alternativt i en stor krukke. Vælg et solrigt sted med næringsrig jord og sæt planterne med god afstand (gerne min. 120 cm) til hinanden, da planterne bliver store og breder sig hen langs jorden. Du kan med fordel plante dem, så de kan brede sig under majs eller solsikker. Alternativt kan du lade slyngende sorter gro op ad espalier og dermed spare pladsen. Lav en mindre jordvold omkring planterne. Den vil sørge for læ og kan hjælpe med at holde på vandet. Græskar kræver en del næring og kan med fordel dyrkes direkte i kompostbunken. Du kan begynde at høste dine græskar engang i juli/august (afhængig af sorten).

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Heldigvis har græskar ikke mange problemer med skadedyr. Der kan forekomme meldug eller agurke pest, sørg da for at fjerne de angrebne blade og sørg for dine græskarplanter ikke mangler vand.

Gode Naboplanter

Majs er en god naboplante til græskar.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

Skal du opbevare dine græskar i længere tid, er det vigtigt du først høster dem, når de er helt modne. Det kan du se ved, at stilken er helt tør.

Opskrifter og køkkentips

Forsøg dig med den populære græskarsuppe, ovnbagte græskar eller i en grønkålssalat. Hvis du ikke vil spise dem med det samme, er syltede græskar lækre at nyde gennem vinteren.