Hent din webshopordre i butikkens åbningstid på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 400 kr. (0-2kg) - Vi sender hver mandag i sommerperioden. - Mobilepay, kort og EAN.
Gul Ært Ingrid Ært - økologiske danske frø
Infoartikel - Pisum arvense ’var. Ingrid’

Gul Ært – Ingrid Ært – oprindelig dansk sort, den nordiske kikært – økologiske danske frø

Gul Ært Ingrid Ært - økologiske danske frø
Denne ært er en gammel dansk sort, der hører til de gule ærter. Som en “nordisk kikært” er Ingrid Ært perfekt til en god gryderet eller humus (husk at koge ærterne først). Den har en delikat smag med noter af nødder og majs, og ærterne kan med fordel tørres og gemmes til vinterens madlavning.

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

5

cm.

Planteafstand

10

cm.

Rækkeafstand

25

cm.

Højde

60
-80

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Ærter kan sås direkte på friland. Lav en bred rille i en dybde af 3-5 cm, med 20-25 cm mellem hver række. Vand rillen, og læg ærterne enkeltvis med en afstand på 5-10 cm. Dæk ærterne med jord, og tryk jorden til med hænderne. Ærteplanter kan kræve opbinding, da de er høje, spinkle planter. Lav et hegn, de kan klatre op ad, fx af kæppe fra din have. Planterne vil gribe fat om hegnet med deres slyngtråde og på den måde klatre op ad det. Vand planterne godt gennem sæsonen, især imens ærterne udvikles.

Opskrifter og køkkentips

De tørre ærter skal ligge i blød, inden du koger og spiser dem, og du kan også med fordel lægge ærterne i blød, inden du skal så dem. Så spirer de nemmere. Ingrid Ært har desuden en fortid som markært, og kan fint dyrkes uden opbinding. De sørger desuden for næring til jorden.

Historisk oprindelse

De gule ærter er angiveligt blevet spist siden bronzealderen, men er de seneste generationer blevet brugt mest som foder til dyrene. De seneste år har Ingrid Ært dog vundet indpas i vores køkkener, som en god vegetarisk proteinkilde, der kan dyrkes i vores klima.