Hent din webshopordre fredage kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Vi sender pakker 2-3 gange om ugen. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Anthriscus cerefolium

Havekørvel – En spiselig smuk urt der dufter af anis og er bivenlig – Økologisk

En enårig, busket krydderurt med spiselige smukke blade, der dufter aromatisk og har en mild smag af anis. Kørvel er en udbredt krydderurt i det franske køkken og bør spises friskt. Planten får små hvide blomster til glæde for havens bier.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Egnet til drivhus

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i halvskygge

Dyrkes i skygge

Sådybde

1

cm.

Spiretemperatur

15
-25

Spiretid

7
-14

dage

Udviklingstid

25
-30

dage

Højde

30
-60

cm.

Levetid

Enårig plante

Egnet til efterårssåning

Ja

Sådan dyrker du

Udplant kørvelfrøene direkte udendørs fra midten af april og indtil sidst i august, så vil planten vil blomstre i juli-september. Frøene spirer hurtigt i løbet af et par uger og planten vokser i det hele taget hurtigt til. Allerede efter 25-30 dage kan du begynde af klippe af løvet og bruge det i din madlavning. Når planten går i blomst til produktionen af frisk spiseligt løv blive mindre og begynde at visne. Så gerne kørvel i små portioner med 3-4 uger imellem for at have frisk kørvel til spisning hele sommeren.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Disse frø kommet fra det hollandske firma Pieterpikzonen.

Vidste du at

Kørvel er god til at selvså, så hvis du lader frøene modne på planten, vil de flittigt så sig selv.

Opskrifter og køkkentips

Havekørvel er en udbredt krydderurt i det franske køkken, hvor krydderurten især indgår i supper og saucer. Herhjemme bruges kørvel også til den klassiske ret kørvelsuppe. Kørvel egner sig også rigtig godt til at spise frisk, og lidt kørvel drysset på maden lige inden servering både pynter og smager godt.