Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Borago officinalis

Hjulkrone – Borretsch – Smukke isblå blomster, som er spiselige og insektvenlige

N

Økologisk

N

Frøstabil

Hjulkronen har smukke isblå blomster, som bier og sommerfugle elsker. En enårig urt, som flittigt selvsår og som er god som grøngødningsplante.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

20

cm.

Rækkeafstand

40

cm.

Spiretemperatur

15
-22

Spiretid

7
-12

dage

Højde

50
-100

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Så frøene direkte på det sted du ønsker dine hjulkroner i april-juli, da planten ikke er så glad for at blive flyttet rundt på. Sørg for, at din jord er løs, lav en 0,5 cm dyb rille, fugt jorden og fordel dine frø og dæk til med et tyndt lag jord. Planten vil blomstre med fine isblå blomster fra maj-oktober. Hjulkrone er en enårig plante, men den er flittig til at selvså, hvis du lader den gå i frø.

Forebyggelse og afhjælpning af plantesygdomme og skadedyr

Det siges at dine tomater skulle blive mindre modtagelige over for skadedyr, hvis du planter hjulkrone omkring dine tomatplanter.

Gode Naboplanter

Hjulkrone er kendt for at være en god naboplante til bælgplanter, kål, spinat og jordbær. Derudover siges det, at hvis du planter hjulkrone nær dine tomater skulle tomaterne få en endnu bedre smag.

Vidste du at

Hjulkrone er en god grøngødningsplante, der kan være med til at forbedre jorden i din have.