Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Chenopodium capitatum

Jordbærspinat – Chenopodium capitatum – Spinat med små fine røde bær

Denne sjove gamle køkkenurt er med dens smukke røde frø-bær mere opsigtsvækkende end den klassiske spinat. De spidse takkede blade kan spises som spinat og de små jordbærlignende bær er også spiselige - dog uden jordbærsmag.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Spiretid

5
-7

dage

Højde

20
-60

cm.

Levetid

Enårig plante

Sådan dyrker du

Frøene af jordbærspinat spirer hurtigt og planten er utrolig hurtigtvoksende. Det er derfor ikke nødvendigt at forspire jordbærspinat. Så blot frøene direkte på friland/krukke/altankasse fra omkring midt april til august og du vil kunne høste blade og bær/frøstande fra juni til oktober. Vælg gerne en vokseplads i fuld sol eller med en anelse skygge. Hold jorden fugtig men veldrænet og du kan fint sparre gødningen. Vær opmærksom på at de fine røde bær faktisk er frøstande og lader du bærene sidde til de falder af, vil de hyppigt selvså sig selv i ganske store mængde. Det vil give dig et hav af dejlig jordbærspinat eller du kan blot nyde synet af den flotte plante. Ønsker du ikke mere jordbærspinat end du har sået, skal du blot plukke bærrene i takt med modning og ellers er de nemme lige at hive op til foråret.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2023. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene her kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Opskrifter og køkkentips

Frø og blade kan spises og smager let krydret. Brug bladene som du ville bruge spinat og bærrene kan være sjove i en salat. Bærrene kan også give kulør til desserter, men skal da lægges i en lage, fx af citron og sukker.