Afhentning fredage fra kl. 12-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel -

Knoldselleri – Balena F1 – Økologisk

En knoldselleri med store runde knolde og en kort, kompakt top.
N

Økologisk

N

Frøstabil

Egnet til friland

Dyrkes i fuld sol

Sådybde

0

cm.

Planteafstand

35

cm.

Rækkeafstand

40

cm.

Spiretemperatur

18
-23

Spiretid

10
-24

dage

Udviklingstid

200
-250

dage

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Du kan med fordel forspire frøene indendørs, gerne op til 10 uger før udplantning. De små frø skal bare trykkes fast oven på jorden og må ikke tildækkes, da de har brug for lys for at spire. Dog ikke i direkte sol, da man risikerer at de tørrer ud. Udplant de små planter, når der ikke længere er risiko for nattefrost, og når planterne har 2-3 store blade. Den må ikke plantes dybere end den stod ved forspiring, så risikerer man at roden ikke udvikler sig optimalt. Knoldselleri har brug for vand, suppleret næring, og så meget sol som muligt. Under forspiring må temperaturen ikke kommer under 8 grader, planten vil tro at det er vinter og når den mærker varme igen og får forårsfornemmelser går den i stok i løbet af sommeren, og der kommer dermed ingen flot knoldselleri at høste. Husk at forspire i god tid, så du har en solid plante når nattefrosten er væk. Knoldselleri har lang udviklingstid gerne helt op til 250 dage. Den giver altså en sen høst, som kan høstes tidligst fra september alt efter udsåningstidspunktet.

Vidste du at

Det giver planten optimale vækstvilkår, hvis du fjerner sideskud samt de nederste blade omkring roden på planten undervejs. Således er der mere næring og energi til knolddannelsen. Hvis man vi have lyse knolde, kan man "blegne" roden, ved at man fra september dækker knolden med lidt halm eller tang, så de ikke farves grønne.