Afhentning fredage fra kl. 9-15 på Jagtvej 59 - Fri fragt til pakkeshop for ordre over 300 kr. (0-2kg) - Hurtig levering 1-3 hverdage. - Mobilepay, kort og EAN.
Infoartikel - Agastache rugosa

Koreansk Mynte – Flerårig urt med violette blomsteraks og velsmagende blade – Økologisk

N

Økologisk

N

Frøstabil

En flerårig, kraftig og busket mynte plante, med blade der smager af mynte og anis og mynteduftende, oprette og violette blomsteraks som både bierne og sommerfugle vil elske. På grund af bladenes krydret anis-mynte-aroma er de gode at bruge til te. Koreansk Mynte kaldes også Anisisop. Urten selvsår villigt og vokser sig ofte stor og høj.

Egnet til friland

Trives i krukke/altankasse

Dyrkes i fuld sol

Dyrkes i halvskygge

Sådybde

1

cm.

Planteafstand

30

cm.

Rækkeafstand

30

cm.

Spiretemperatur

13
-21

Spiretid

10
-16

dage

Udviklingstid

30
-50

dage

Højde

70
-120

cm.

Levetid

Flerårig plante

Egnet til forspiring

Ja

Sådan dyrker du

Mynte kan enten forspires indendørs allerede fra marts, eller sås direkte på voksestedet fra april-maj, eller når jorden er blevet ordentlig varm. Koreansk mynte trives i almindelig havejord og foretrækker en fugtig, lys og solrig vokseplads, men kan også trives i halvskygge. Så frøene på en fugtig så-jord, og dæk dem med et meget tyndt lag så-jord. Sørg for at holde jorden fugtig.

Vores frøkollektion

Disse frø er en del af TagTomats Frøkollektion 2022. Alle vores grøntsagsfrø er økologiske, og vi pakker dem selv i hånden eller på vores antikke frøpakkemaskiner fra 1895, Benny og Bertha, her på Nørrebro. Frøene i 2022-kollektion kommer fra det Østrigske firma Reinsaat.

Vidste du at

De fine og lakridsduftende lilla blomster tiltrækker en masse insekter i haven, og er derfor også god i den insektvenlige have.

Opskrifter og køkkentips

Bladene har en lækker anis-/lakrids smag med strejf af mynte. For den bedste smag plukkes bladene inde blomsterne springer ud. Blomsterne kan dog pynte på diverse desserter og bladene kan hakkes fint i en salat, suppe eller til snaps. Blade og blomster kan også tørres bruges til te. Traditionelt er den koreanske mynte også blevet brugt som lægeplante.